Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2018 10:36
Čas čtení 0:00
Sona O.

Němci byli potomci bohů. Heinrich Himmler nechtěl pouze vyvraždit Židy, ale byl posedlý i okultismem

ZAJÍMAVOSTI NĚMECKO
Uložit Uložené

Ahnenerbe byla organizace, která hledala důkazy božského původu Němců. Podle Himmlera byli potomci severských bohů.

Studijní společnost pro intelektuální historii a dědictví německého původu. Pod tímto názvem byla založena organizace Ahnenerbe 1. července 1935. V jejím čele stáli Heinrich Himmler, Herman Wirth (holandský historik posedlý Antlantidou) a Richard Walther Darr (hlava úřadu SS pro rasu a osídlení).

Úkolem Ahnenerbe bylo získat důkazy o existenci mýtické severské populace, která kdysi ovládala svět. Podle Himmlera právě z ní pocházela árijská rasa. Původně mělo jít hlavně o archeologické a historické výzkumy, ale díky Himmlerově zálibě v okultismu se z ní rychle stala psuedovedecká organizace.

Němci byli potomci bohů. Heinrich Himmler nechtěl pouze vyvraždit Židy, ale byl posedlý i okultismem
Zdroj: Wikimedia commons

Ačkoli Ahnenerbe zní jako společenství vystřižené z filmu, skutečně existovalo a jeho přední zastánci opravdu věřili v magický původ německého národa. Při svých výzkumech zašli mnohem dál, než by si dovolila většina filmových režisérů. Kromě vykopávek, folklórních studií, čarodějnictví a okultismu se věnovali i extrémně nehumánním lékařským pokusům na lidech.

Himmler se stal velitelem SS v roce 1929. Díky němu se za dva roky SS rozrostlo z 300 členů na 10 tisíc. V mladých Němcích vzbuzoval pocit nadřazenosti a v jeho očích je transformoval na rasovou elitu. Součástí transformace byl i vznik Úřadu SS pro rasu a osídlení. Díky němu se Himmler setkal s Richardem Walther Darrém, ze kterého udělal šéfa nové části ochranného oddílu.

Doporučeno
„Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic „Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic 29. března 2024 9:00

Původně mělo SS dva útvary, které se věnovaly archeologickému výzkumu a historii. Zúčastnily se několika vykopávek, které sloužily hlavně k propagandě. Své poznatky pak vštěpovaly do mladých příslušníků SS. Oba oddíly však byly zrušeny v roce 1935, kdy vznikla Ahnenerbe a všechny povinnosti přešly na ni.

S Hermanem Wirthem se Himmler seznámil v Berlíně na setkání s rasovými odborníky. Wirthomova posedlost Atlantidou a konspiracemi se příliš nelíbila ani samotnému Hitlerovi, ale Himmler s ním ve velkém sympatizoval.

Organizace se dokonce pokusila vytvořit něco jako nové pohanské náboženství, založené na poznatcích z okultismu, protože Himmler opovrhoval jak judaismem tak i křesťanstvím. Jedna z nejšílenějších teorií hovořila o tom, že kolem Země kdysi kroužilo několik ledových měsíců. Jeden po druhém postupně padaly na zemský povrch a způsobily tak velké klimatické změny. Podle Ahnenerbe tak došlo i k zatopení bájné Atlantidy. Část obyvatelstva se ale zachránila a ukryla se v Himalájích.

Tato šílená idea spustila vlnu výzkumů na území Tibetu v roce 1937. Němci věřili, že zde najdou nejen pozůstatky árijského osídlení, ale že i samotní obyvatelé jsou svým způsobem potomky dávné populace z Atlantidy. Při bláznivém pátrání například měřili rysy obličeje domorodců, aby tak zjistili, jestli se opravdu podobají těm árijským. Archeolog Hans F. K. Günther věřil, že i Buddha byl vzdáleným potomkem árijců. Waltham Wüst, pozdější prezident Ahnenerbe, vyslovil názor, že Hitlerova ideologie koresponduje s Buddhovou, protože mají stejný původ. Hitler se však o Buddhu ani buddhismus nikdy nezajímal.

Němci byli potomci bohů. Heinrich Himmler nechtěl pouze vyvraždit Židy, ale byl posedlý i okultismem
Zdroj: Wikimedia commons
Němci byli potomci bohů. Heinrich Himmler nechtěl pouze vyvraždit Židy, ale byl posedlý i okultismem
Zdroj: Wikimedia Commons

Podle Himmlera byli árijci jedinou rasou schopnou civilizovaného osídlení. Odsuzoval všechny zdroje, které tvrdily, že klínové písmo či hieroglyfy byly starší než germánské. V letech 1935–1936 natočil film o vykopávkách ve Švédsku, které podle něj dokazovaly, že nordické kmeny znaly piktogramy již v období před 12 tisíci lety. Film byl pak použit na edukaci té „správné“ historie v německých školách.

Doporučeno
Blonďatá hyena z Osvětimi bičovala vězeňkyně a pouštěla na ně psy. Svých činů nelitovala Blonďatá hyena z Osvětimi bičovala vězeňkyně a pouštěla na ně psy. Svých činů nelitovala 14. října 2023 15:00

Následovalo množství výzkumů po celé okupované Evropě, které hledaly další důkazy dávné německé civilizace. V roce 1937 našly v Itálii nordický runový symbol. Na základě tohoto objevu prohlásil archeolog Franz Altheim právě severské kmeny za zakladatele antického Říma.

Němci byli potomci bohů. Heinrich Himmler nechtěl pouze vyvraždit Židy, ale byl posedlý i okultismem
Zdroj: Wikimedia Commons

Himmlerův zájem o pohanství a čarodějnictví ho přivedl ke spisovateli Yrjö ven Grönhagenovi z Finska poté, co viděl jeho článek o  Kalevale, epické poezii z 19. století plné mytologie a folklóru. Chtěl, aby ho spisovatel přivedl k čarodějnici, která by na kameru předvedla tradiční pohanský rituál.

Filmařský tým nakonec našel Miron-Aku, veštkyni, která tvrdila, že předvídala jejich příchod. Němci ji dotlačili, aby pro ně provedla rituál, při kterém svolávala duchy předků a božských budoucích událostí.

Filmaři zde také sesbírali množství informací o finských saunách.

Šéf SS věřil v severskou mytologii. Považoval ji však za něco víc než jen mýtické příběhy o vzniku světa. Podle Himmlera bylo Thorovo kladivo pouze metaforou pro skutečnou, mocnou zbraň nordických předků. „Jsem přesvědčen, že se nejedná o žádnou formu hromů a blesků, ale že jde o inteligentní, vyspělou vojenskou zbraň,“ vyjádřil se.

Island považoval za kolébku severské, a tedy i německé historie. V roce 1936 sem vyslal expedici v čele s Ottu Rahnou, který byl známý svým výzkumem svatého grálu. S velkou podporou domácích se zde však nesetkal, většina vnímala německou ideologii jako čisté šílenství a musel čelit spoustě posměšků od domácích. Potupen pak Himmlerovi řekl, že Islanďané ztratili svého vikingského ducha. Mise měla původně najít pozůstatky ztracené osady Thule, ale účastníci expedice nezískali od domácích dostatek financí na zrealizování výzkumu.

Doporučeno
Peter září v německých reality show: Naráz si dovedu vydělat i půl milionu korun, říká Peter září v německých reality show: Naráz si dovedu vydělat i půl milionu korun, říká 16. září 2023 13:00

Měsíčník Germanien se stal hlavní platformou propagandy pro Ahnenerbe. Akademici, kteří nesdíleli její názor, byli bez milosti cenzurováni. Zde však propaganda ani zdaleka nekončila. Jakékoliv germánské artefakty, které Němci našli v jiných evropských státech, zneužívali jako důkazy toho, že Země patří jim, a proto mají na okupaci plné právo.

Toto všechno je pouze zlomek podivných, mýtických výprav, které za druhé světové války financovala Německá říše. Ani samotný Hitler však Ahnenerbe moc nedůvěřoval. „Proč věnovat pozornost celého světa na to, že nemáme žádnou minulost? Nestačí, že naši předkové žili v hliněných chatrčích, zatímco Římané stavěli překrásné budovy? Nyní se Himmler překopává vesnicemi z bláta a těší se z každé kamenné sekerky, kterou najde,“ řekl na adresu organizace.

Součástí výzkumů byly i brutální pokusy na lidech, jeden z těch nejohavnějších dělal Dr. Sigmund Rascher. Chtěl dokázat, že árijci mohli skutečně pocházet z Himalájí. Podle jeho teorie tam mohli zamrznout v ledu během doby ledové a později znovu ožít, kdy se planeta opět vzpamatovala z klimatických změn a oteplila se.

Vybíral si hlavně Židy a lidi z „nižších“ ras, které zamrazoval v kryogenické komoře. Pak se snažil zvednout jejich tělesnou teplotu pomocí spacích pytlů, vařící vody a sexu s prostitutkami. Ti, kteří experiment přežili, byli chaldnokrevně zavražděni.

Doporučeno
Pedofil a nacista, který sexuálně zneužíval malé děti, si založil kolonii v Jižní Americe. Úřady tato zvěrstva dlouhá léta kryly Pedofil a nacista, který sexuálně zneužíval malé děti, si založil kolonii v Jižní Americe. Úřady tato zvěrstva dlouhá léta kryly 5. září 2023 15:00

Další projekt testoval Polygal, prostředek pro srážení vyrobený z pektinu (způsobuje rosolovatění) řepy a jablek. Subjektům výzkumu amputoval končetiny bez anestezie, aby tak testoval efektivitu látky.

Němci byli potomci bohů. Heinrich Himmler nechtěl pouze vyvraždit Židy, ale byl posedlý i okultismem
Zdroj: Wikimedia Commons

Himmlerova pozornost však stále více směřovala na věci mezi nebem a zemí. Měl dokonce vlastního věštce a čaroděje, který tvrdil, že si pamatuje až 300 tisíc let historie. Jeho jméno bylo Karl Maria Wiligut a Himmler do něj vkládal obrovskou důvěru.

Ahnenerbe měla hrát klíčovou roli v poražení křesťanství a snaze transformovat tak náboženskou ideologii Němců. Nikdy se to však nepovedlo, protože invaze spojenců v roce 1945 je zastavila. Většina spisů společenství byla zničena, ale některé se zachovaly až dodnes.

Dokumenty byly použity i proti obviněným v Norimberském procesu, ale mnohým tehdejším akademikům se podařilo uniknout pod falešnými jmény.

Domů
Sdílet
Diskuse