Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2018 20:03
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nechtěl platit Apple, tak si svépomocí zvýšil paměť v iPhonu ze 16 na 128 GB. Navýšení mu však dalo pořádně zabrat

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Stačí pořádný kus trpělivosti a svůj iPhone můžeš upravit sám.

Americká společnost Apple se po světě neproslavila díky svým dostupným cenám. Není pochyb o tom, že pokud člověk touží po zařízení s charakteristickým jablkem, musí se plácnout přes kapsu. Pokud však máš dostatek času jako Scotty Allen z kanálu Strange Parts a bydlíš v čínském městě Šen-čen, které je technologickou modlou celé Asie, máš více možností namísto návštěvy oficiální prodejny.

Scotty se po úspěšných úpravách svého iPhonu rozhodl svépomocí naučit, jak si člověk může zvýšit kapacitu své interní paměti. Jednotlivá paměťová úložiště se dají sehnat za pár dolarů, ale samotný proces jejich výměny vyžaduje citlivé ruce, chladnou hlavu a zejména kopu trpělivosti. Ve městě Šen-čen dokážeš na místních technologických trzích nakupovat prakticky jakoukoli součástku do zařízení podle tvé potřeby, a tak Scotty trénoval na zkušebních čipech a úložištích, než si troufl na svůj vlastní mobil.

Po týdnech, čteš správně, tvrdé práce Scotty konečně mohl s úsměvem na rtech konstatovat, že za přibližně 25 dolarů zvýšil své úložiště o 800 procent ze 16 GB na 128 GB. Oproti oficiální ceně za výše úložiště ušetřil přibližně 75 dolarů. Trvalo mu to tak dlouho právě proto, že každý krok splnil sám, ale na zmíněném trhu zvládnou místní odborníci udělat stejnou výměnu na počkání.

Domů
Sdílet
Diskuse