Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Heureka.cz
24. dubna 2018 18:57
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Pilotem se můžeš stát za pár minut. Podívej se, jak vybrat dron a na co si dát pozor

TECH
Uložit Uložené

Bylo tvým dávným snem stát se pilotem, ale nepovedlo se jej naplnit? Nevadí. Touha po létání lze vykompenzovat i koupí kvalitního dronu, který navíc umožní dělat strhující videa a fotky. Jak vybrat ten nejlepší?

Výběr správného dronu má svá úskalí. Existuje jich celá řada – od miniaturních, sloužících spíše jako dětská hračka na pár minut zábavy, až po profesionální za desítky i stovky tisíc, se kterými se budeš muset naučit velmi dobře manipulovat, protože každá chyba stojí hodně peněz. Jak vybrat ten správný? Podívali jsme se na to.

Podle čeho vybrat dron? 

Před samotným nákupem je nutné si stanovit důvody, proč chceš dron zakoupit. Je to natáčení videí? Pouhé hraní si? Nebo miluješ létání a svůj dron si chceš přetvářet, tunit a vylepšovat pro ten nejlepší výkon? Každé zařízení je totiž vhodné na něco jiného. Je potřeba vědět, za jakým účelem jej budeš používat.

Pro největší milovníky létání je jistě velikou výzvou si zařízení upravovat a modifikovat podle svého. Tady se ale nabízí otázka, kolik času a práce chceš do takového sestavování investovat. Na trhu jsou totiž jak ready-to-fly zařízení, s jejichž součástkami není potřeba předem nijak složitě manipulovat, ale také ty, které se bez dostatečných vědomostí neodlepí od země. Takovéto přístroje jsou vhodné pro pokročilejší uživatele, hračičky a geeky, kteří jsou připraveni na komplikovanější, ne úplně snadné seřizování.

Pokuta 5 milionů? Jak je to se zákonem?

Neznalost zákona neomlouvá, to je jasné. Pokud sis už vybral svou novou hračku a nyní přemýšlíš, kde ji vyslat k nebesům, je dobré mít na paměti, co s ní vlastně můžeš a co ne. Kolem létání s drony totiž existuje poměrně složitá legislativa, a pokud ji porušíš, může tě čekat nepříjemná pokuta.

Létat se totiž smí maximálně do tří set metrů nad zemí. Teď ale pozor – nesmí to být nad památkami, hustou zástavbou nebo v blízkosti letišť.

Všechny zákonné povinnosti přehledně shrnuli profíci z Heureka.cz. Podívej se na jejich video a možná se i ty vyhneš pětimilionové pokutě, která hrozí v případě porušení tohoto zákona.

Nech si poradit od profesionálů

Pokud plánuješ nákup spotřebičů, dronů nebo třeba digitálních kamer, vždycky se nejprve podívej na nákupní rádce, které najdeš na YouTube.

Mezi ty nejlepší z nich patří kanál Heureka.cz, kde najdeš kvalitně zpracované rady i nápady, jak co nejlépe vybrat svůj vysněný výrobek. Dej odběr a před každým nákupem mrkni na jejich doporučení. Rozhodování nikdy nebylo snazší. Tak ať se nespálíš!

Domů
Sdílet
Diskuse