Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. dubna 2018 21:33
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Avicii jako by v dokumentu o svém životě předpověděl vlastní smrt. Nečekal reakci okolí na rozhodnutí, že chce přestat vystupovat

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zesnulý Avicii dostal teprve v minulém říjnu vlastní dokument.

Smrt Tima Berglinga zasáhla celý hudební svět. Skladby švédského tvůrce ovlivnily miliardy lidí, a tak fanoušci po celém světě již několik dní truchlí. Články o Timovi neustále přibývají a fanoušci začali ve velkém sdílet i dokument o hudebníkově životě, který vyšel minulý říjen. Dokument s názvem Avicii: True Stories nahrával Levan Tsikurishvili, dlouholetý hudebníkův kamarád, a zachycuje čtyři roky jeho kariéry až do roku 2016.

Právě před dvěma lety přestal se svou aktivní kariérou, přičemž lidé ani netušili, v jakém špatném stavu se Avicii nachází. Hudebník neměl jakoukoliv motivaci pokračovat v kariéře a překvapily ho i reakce nejbližších lidí, kteří se ho snažili přesvědčit, aby nepřestával a pokračoval v živých vystoupeních. Mezi lety 2008 a 2016 odehrál až 813 koncertů a po čase se dostavily i zdravotní problémy. Avicii trpěl pankreatitidou a museli mu odebrat slepé střevo.

Dokument zachycuje i momenty, kdy Avicii oznamoval své rozhodnutí nejbližším spolupracovníkem. „Řekl jsem jim to. Už nebudu moci hrávat. Řekl jsem, že možná i zemřu. Řekl jsem jim to tolikrát. A proto nechci slyšet, abych si své rozhodnutí ještě promyslel. Když jsem se rozhodl přestat, očekával jsem něco naprosto rozdílného. Očekával jsem podporu. Ke všem jsem byl velmi upřímný. Všichni vědí, že trpím úzkostí a že jsem se s ní pokoušel bojovat. Nečekal jsem, že se mě lidé budou pokoušet zatlačit a přinutit hrát znovu.“

Domů
Sdílet
Diskuse