Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. dubna 2018 16:57
Čas čtení 0:00
Adam Lukáč

E-mail, který zmizí jako fotka na Snapchatu nebo integrace aplikací. Gmail má nový vzhled a funkce

TECH BEZPEČNOST
Uložit Uložené

Google se snaží být inovativní a dokonce se mu v tom daří. Krom svěžího vzhledu se můžeš těšit i na bezpečnostní funkce, díky kterým máš mnohem větší kontrolu nad odeslaným e-mailem.

Většina z nás používá službu Gmail ze dvou důvodů. Design a funkcionalita. Google se však rozhodl, že je načase osvěžit webové rozhraní a nejen to. Gmail dostal i nové funkce, které pečují o konfiguraci e-mailu.

Uspořádání všech ikon zůstalo na místě. Ikony však dostaly svěží kabát a také jemné překrytí při přejetí myší na některou z nich. Design je tentokrát orientován spíše na oblé tvary, ale stále najdeš i ostré hrany. Hlavní designovou změnou je přidání bočního panelu, ten je navržen tak, aby kombinoval Gmail s dalšími aplikacemi, jako je Google kalendář, Disk nebo úkoly. Další přídavné aplikace si můžeš stáhnout z marketu. Z e-mailového klienta od Google se tak stává plnohodnotné pracovní prostředí, kde si vyřídíš e-maily, úkoly, naplánuješ schůzku a do budoucna možná i více.

E-mail, který zmizí jako fotka na Snapchatu nebo integrace aplikací. Gmail má nový vzhled a funkce
Zdroj: Google

Bezpečnostní funkce „důvěryhodný režim“ sice ještě není dostupná, ale těšit se můžeš na posílání e-mailů podle tvých pravidel. Režim totiž například nabízí odepřít adresátovi možnost přeposlat, stahovat, kopírovat a tisknout tvůj ochráněný e-mail. Screenshot se však zakázat nedá. Jak to ale funguje?

Doporučeno
Nastolte ve firmě pořádek a přehled. Prvním krokem bude integrace elektronického přístupového systému Nastolte ve firmě pořádek a přehled. Prvním krokem bude integrace elektronického přístupového systému 29. února 2024 15:04

Důvěryhodný e-mail je zobrazen na jiném serveru a do odesílatele schránky přijde jen odkaz. Email se ukáže pouze po dobu nastavenou tebou, a to buď na jedno přečtení nebo na několik hodin/dní.

Dosud sis mohl při posílání e-mailu dělat, co jsi chtěl, připojovat různé lidi, přeposílat a samozřejmě odpovědět. Další bezpečnostní funkce má podle nastavení omezit všechny zmíněné možnosti. 

Poslední a velmi užitečná možnost důvěryhodného posílání e-mailů je otevření e-mailu na základě dvoufaktorového ověření. Většinou to známe při přihlašování do různých aplikací jako ověření, že jsi to opravdu ty. Jednoduše, pokud posíláš citlivý email, nastavíš 2FA a příjemce obdrží e-mail do schránky. Při otevření bude muset ověřit svou totožnost pomocí kódu v SMS zprávě.

E-mail, který zmizí jako fotka na Snapchatu nebo integrace aplikací. Gmail má nový vzhled a funkce
Zdroj: Google

Potěší i odložení e-mailu na určitou hodinu nebo den, kdy budeš mít čas na jeho řešení. Google také přidává funkci „nudge“ (šťouchnutí) a má jít o připomenutí důležitého e-mailu, na který jsi ještě neodpověděl a ukáže ho na nejvyšší pozici. Nový vzhled Gmailu si můžeš spustit v nastaveních vpravo nahoře kliknutím na možnost Vyzkoušejte nový Gmail. Bezpečnostních funkci se podle Google dočkáme někdy v nejbližších týdnech. Tak pokud jsi dosud Gmail nepoužíval, možná tě přesvědčí právě tato aktualizace.

E-mail, který zmizí jako fotka na Snapchatu nebo integrace aplikací. Gmail má nový vzhled a funkce
Zdroj: Google
Domů
Sdílet
Diskuse