Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2018 16:44
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Pokud ses narodil kolem roku 2000, jsi členem nejsmutnější generace na světě. Technologie rozdělují lidi a nahrazují sociální kontakt

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nevypadá to s námi dobře.

I přesto, že se nazývají sociálními sítěmi a za několik milisekund dokáží propojit dva či více lidí, v konečném důsledku podle mnohých názorů jen přispívají k izolovanější společnosti. A něco na tom bude, podle nedávných výzkumů se mladí lidé opravdu cítí osamělejší než ostatní skupiny.

Společnost Cigna se 20 000 lidí zeptala na to, jak moc osaměle se v životě cítí a ukázalo, že lidé ve věku 18 až 22 let jsou na tom psychicky nejhůř. Dokonce dopadli hůře než důchodci, které často děti navštěvují jen málokdy a takříkajíc se na ně bohužel mnohokrát zapomíná.

Pokud ses narodil kolem roku 2000, jsi členem nejsmutnější generace na světě. Technologie rozdělují lidi a nahrazují sociální kontakt
Zdroj: unsplash.com

Tito lidé, známí jako Generace Z nebo postmileniálové, jsou již odmalička naplno spjati s technologiemi, které jim usnadňují život na každém kroku a v určitých případech také náhradu tradiční cesty řešení problému.

Zdrojem problému mají být částečně samotné technologie. Možnost řešit vše přes internet nám v mnoha případech nahrazuje sociální dovednosti. Možná tak ani neumíme mluvit o svých problémech. 46 % lidí se navíc pravidelně (nebo neustále) cítí osaměle, přičemž každý čtvrtý se cítí nepochopený. Lidé narození kolem přelomu století jsou tak zatím nejosamělejší generací. Cítíš se tak i ty?

Domů
Sdílet
Diskuse