Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2018 13:17
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Elon Musk neodpověděl na otázku, Tesla hned přišla o 2 miliardy ze své hodnoty. Automobilka prý nemá dostatek peněz

TECH
Uložit Uložené

Miliardář si z finanční situace své společnosti těžkou hlavu nedělá.

Finanční trhy dokáží reagovat na jakoukoliv maličkost, která by mohla mít vliv na budoucnost jednotlivých společností. Není divu, že Kylie Jenner a Rihanna dokázaly snížit hodnotu Snapchat o pár miliard dolarů během několika hodin, ovšem v mnohem složitější situaci je momentálně Elon Musk se svou automobilkou Tesla.

Elon Musk neodpověděl na otázku, Tesla hned přišla o 2 miliardy ze své hodnoty. Automobilka prý nemá dostatek peněz
Zdroj: Pixabay

Každý týden se na internetu objevují články o tom, že Tesla se stále více propadá do ztrát, a tak bude muset do konce roku získat nový kapitál, jinak by mohla i zbankrotovat. Automobilka nedávno zveřejnila svůj finanční report, z něhož vyplývá, že v prvním čtvrtletí roku 2018 zaznamenala ztrátu 709 milionů dolarů, což je výrazně více než ztráta za stejné období v loňském roce, která dosáhla 330 milionů.

Musk v minulosti své investory i akcionáře vícekrát ujistil, že je finanční plán automobilky na správné cestě a dočasné ztráty ho nijak neovlivňují. Po zveřejnění hospodaření nereagovala ani cena akcií, avšak její propad přišel zanedlouho. Musk telefonoval s odborníky, kteří se miliardáře zeptali i na problém s výdělky, ztrátami a ziskem.

 

Elon Musk neodpověděl na otázku, Tesla hned přišla o 2 miliardy ze své hodnoty. Automobilka prý nemá dostatek peněz
Zdroj: TASR/AP

Namísto opětovného vysvětlování situace Musk jednoduše záležitost přeskočil se slovy, že tyto suché otázky ho už nebaví. Trh na to hned zareagoval a po obyčejném odmítnutí odpovídat na otázky ztratila Tesla 2 miliardy dolarů ze své hodnoty. Musk se však podobnými výkyvy netrápil a raději odpověděl na otázky z YouTube, kde se lidé zajímali o budoucnost autonomních vozidel.

Musk i nadále tvrdí, že Tesla se již ve třetím a čtvrtém čtvrtletí dostane do zisku, pokud bude schopna vyrábět 5 000 kusů svého Modelu 3 týdně. Nedávno Musk přiznal, že se možná s přílišnou automatizací výroby přepočítal, a proto bude muset svůj plán domyslet, protože odborníci pomaličku v jeho předpovědi o finančním zdraví společnosti Tesla přestávají věřit.

Domů
Sdílet
Diskuse