Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. června 2018 22:33
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Druhoválečný Battlefield V, nová FIFA i úchvatné sci-fi Anthem. Tohle je to nejlepší z konference EA

TECH
Uložit Uložené

Co vše bylo k vidění na konferenci EA? Přinášíme vám souhrn toho nejzajímavějšího.

Očekávaná konference EA Play pořádaná při příležitosti letošního ročníku Electronic Entertainment Expo je za námi, a tak jsme se vám rozhodli přinést přehledný souhrn těch nejzajímavějších novinek a ohlášení, o které se s námi vývojáři z různých studií podělili. Jdeme tedy rovnou na to.

Druhá světová a battle royale

V samotném úvodu se hráči dočkali nových informací o chystané druhoválečné akci Battlefield V, o které jsem již stihli vydat samostatný článek. Tou zřejmě největší zprávou týkající se hry je zpráva, že multiplayer připravované střílečky bude obsahovat i v posledním roce stále oblíbenější Battle Royale režim. V jaké podobě se ve hře objeví a co přesně můžeme očekávat, bychom se měli dozvědět během E3 a pak později během roku, už teď je ale jisté, že půjde o jedno z hlavních lákadel titulu. 

Datum vydání hry je stanoveno na 19. října (október), a to pro PlayStation 4, Xbox One a PC. Pro více informací o hře můžete navštívit tento odkaz.

Zde si můžete prohlédnout záběry ze hry, která běží na grafické kartě GeForce GTX 1080 Ti


Návrat Yarnyho

Pokud jste se stejně jako my před dvěma lety zamilovali do roztomilé indie plošinovky Unravel, jistě vás potěší informace, že tento hravý skvost z dílny studia ColdWood Interactive se vrátí v novém pokračování. V Unravel Two budeme hrát hned za dvě postavičky, a to buď sami, nebo v kooperativním multiplayeru. 

Stejně jako v předchozím díle se bude hráč snažit překovat různé překážky a vyřešit různé enviromentální hádanky, aby se posunul dopředu. To vše opět za přítomnosti úžasné audiovizuální stránky. Zajímavou informací také je, že některé z úrovní, které mají být větší a komplexnější než dříve, autoři stvořili i na základě vlastních vzpomínek z dětství. 

A aby toho nebylo málo, pořádným překvapením bylo ohlášení, že hra je už od této chvíle dostupná ke stažení, a to na PlayStation 4, Xbox One a PC. Zda si hru pořídit do své sbírky, vám třeba pomůže rozhodnout odhalený trailer, který rozhodně stojí za zhlédnutí.

Války klonů

Na přetřes pochopitelně přišla i série Star Wars a patříte-li mezi fanoušky této kultovní sci-fi ságy, pravděpodobně vás potěší nové střípky informací ohledně chystaného titulu od studia Respawn Entertainment. Nová hra autorů skvělého Titanfallu ponese název Star Wars: Jedi Fallen Order a odehrávat by se měla v temných časech někdy mezi třetí a čtvrtou epizodou, kdy se rytíři Jedi ocitli v pozici lovné zvěře.

Na více bližších informací si ještě budeme muset počkat, už nyní ale víme, že titul by měl dorazit kolem Vánoc příštího roku. 

Řeč ale přišla také na loňskou akci Star Wars Battlefront 2, která schytala hned při vydání ostrou kritiku ze strany hráčů ohledně mikrotransakcí, systému postupu ve hře a odemykání nových hrdinů. Autoři se snad ze svých chyb už poučili, alespoň nás o tom tedy ujišťují, a hráčům přinášejí několik novinek.

Chystaný update přinese například nový mód vzdušných bitev, nové mapy, ale také nové hrdiny a záporáky (General Grievous, Dooku, Obi-wan Kenobi a Anakin Skywalker). Celý update se ponese ve znamení Válek klonů a vydán bude v průběhu příštích měsíců

Druhoválečný Battlefield V, nová FIFA i úchvatné sci-fi Anthem. Tohle je to nejlepší z konference EA
Zdroj: DICE/Star Wars Battlefront 2

Anthem dostává datum vydání

A když je řeč o sci-fi, zmínit musíme i chystanou pecku Anthem. Ta byla oznámená už na loňském veletrhu E3 a dnes jsme se o ní dočkali několika nových informací. Jednou z nich je datum vydání, které bylo stanoveno na 22. února (február) příštího roku. To ale není všechno.

Představen byl totiž také nový trailer, ve kterém můžeme vidět kouzla a nástrahy půvabného otevřeného světa, do kterého nás hra vrhne. Zde budeme čelit nebezpečí v podobně vyhlazení celé lidské civilizace, nebo lépe řečeno jejích zbytků. Připomeneme, že klíčkovým prvkem jsou speciální obleky, které nahrazují klasické třídy postav. V těchto exosuitech budeme bojovat, létat, ale i plavat pod vodou.

Jak z dřívějších informací víme, hra bude soustředěná zejména na multiplayerovou kooperaci, rozhodnout o osudu lidstva však budete moci i sólo. Zřejmě to ale bude o něco náročnější. Nyní si už ale vychutnejte novou ukázku, která vás na novou značku studia BioWare skvěle navnadí. 

FIFA s Ligou mistrů 

A řada přišla samozřejmě i na sportovní tituly, které má EA ve svém portfoliu. Tím hlavních z nich není nic jiného než série FIFA, která se ukázala v prvním traileru pro nový ročník. Virtuální kopaná od EA dorazí na PS4, Xbox One, PC a Nintendo Switch 28. září (september), a jak jsme se dozvěděli, hra bude zahrnovat také oficiální licenci Ligy mistrů, která dosud patřila konkurenční sérii Pro Evolution Soccer. Tvůrci si tak mohou připsat na konto zajímavý obsahový bonus, který fanoušci fotbalu určitě uvítají.

Jako každý rok máme také očekávat, že zážitek z hraní bude opět o něco realističtější a těšit se můžeme například také na vylepšené tváře postav. A chybět nebude ani pokračování příběhu mladého Alexe Huntera. Níže přikládáme zmiňovaný reveal trailer, ve kterém září mimo jiné Cristiano Ronaldo a brazilská hvězda Neymar.

Moře samoty

Zajímavě vypadá také nový titul Sea of Solitude. Na tom pracuje jako hlavní tvůrce Cornelia Geppert společně se svýmtýmem v berlínském studiu Jo-Mei a nový trialer, který vám přiblíží hrdinku Kay na její osamělé plavbě po moři, byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Hra nás zaujala svou atmosférou i vizuálním style, a tak doufáme, že se týmu pořadí doručit opravdu silný zážitek. Našlápnuto k tomu mají dobře. „Sea of Solitude je můj zatím zdaleka nejosobnější projekt s největšími uměleckými ambicemi. Ponořit se do hloubky vlastních pocitů, jako jsou základní strachy, touhy a zloba, chce hodně úsilí, ale možnost tyto pocity vyjádřit a ukázat je celému světu prostřednictvím umění zároveň přináší silný pocit uspokojení,“ cituje server EA slova Cornelie Geppert. Nechme se tedy překvapit.

Toto jsou tedy zprávy a oznámení, které nás během konference EA zaujaly nejvíce. Je snad jen trochu škoda, že například očekávaný Battlefield V nedostal o něco více prostoru. A co se líbilo nejvíce vám? Podělte se s námi o názor níže v komentářích.

Pokud se o zmíněných hrách objeví další zajímavé informace, článek o ně co nejdříve doplníme

Domů
Sdílet
Diskuse