Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. června 2018 14:57
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Od bývalé přítelkyně vysoudil 260 000 dolarů za to, že mu skoro zničila kariéru

ZAJÍMAVOSTI HUDBA
Uložit Uložené

Láska občas lidi přinutí podniknout bláznivé kroky.

Studentské vztahy zřídkakdy končí v šťastných manželstvích. Občas se do vztahu dostanou i dva lidé, kteří se na sebe mimořádně navážou a v momentě, kdy je třeba se odloučit, se jim rozpadne celý svět. Podobné pocity zažívala před pár lety i Jennifer Lee, a proto se rozhodla zničit svému tehdejšímu příteli začínající hudební kariéru.

Oba studovali na McGill University, ale Eric Abramovitz byl zřejmě o něco nadanější. Hrával na klarinet a měl ambiciózní sny, díky čemuž chtěl získat i prestižní dvouleté stipendium na Colburn Conservatory of Music v Los Angeles, kde působí více hudebních špiček. Eric toužil studovat pod dohledem Yehuda Gilada, který je jedním z nejlepších hráčů na klarinet, a v rámci stipendia měl šanci získat i ubytování, stravu a samozřejmě zaplacené školné. Mladý hudebník dostal šanci ukázat svůj talent i přímo před Giladem. Hudebník byl ze studenta nadšený a těšil se na budoucí spolupráci.

Od bývalé přítelkyně vysoudil 260 000 dolarů za to, že mu skoro zničila kariéru
Zdroj: Eric Abramovitz/Facbook

Jennifer však tušila, že by odchod přítele do Los Angeles vztah rozbil. Namísto překonání vlastních pocitů si založila falešný mailový účet pod jménem hudebníka a svému příteli napsala zprávu, jak ho škola musí odmítnout. Namísto stipendia v hodnotě 50 tisíc prý získal jen stipendium za 5 tisíc dolarů, což Jennifer použila, protože věděla, že Eric zbylé peníze nesežene.

Doporučeno
V těchto evropských párty klubech potkáš Rihannu nebo Kendall Jenner. V 90. letech tu probíhaly hédonistické večírky V těchto evropských párty klubech potkáš Rihannu nebo Kendall Jenner. V 90. letech tu probíhaly hédonistické večírky 11. března 2024 16:00

Eric byl zdrcen, že Gilada nepřesvědčil, a tak pokračoval ve studiu na své škole a později se dostal na University of Southern California. Na té škole se setkal i s hudebníkem a Gilada mu položil otázku, proč ho odmítl. Eric se na muže nechápavě díval a zeptal se na to samé. Teprve po dlouhém přemýšlení přišel na to, že za mailem od údajného hudebníka stála bývalá Jennifer, se kterou už tehdy nechodil. Našel její běžný mail jako sekundární kontaktní adresu.

Přítelkyni proto zažaloval a soudce mu dal za pravdu. Jennifer ho připravila o reputaci, šanci na vzdělávání i o dva roky potenciálního výdělku, což slečnu vyšlo draho. Soudce David Corbett mu přiznal odškodné ve výši 260 000 dolarů (5,8 milionu korun), které bude Jennifer zřejmě splácet ještě pořádně dlouho.

Domů
Sdílet
Diskuse