Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. června 2018 v 11:26
Čas čtení 0:00
Adam Lukáč

Teď už svůj displej nerozbiješ. Obal, ze kterého před pádem vyskočí ochranné nožičky

TECH
Uložit Uložené

Rozbitý displej je poměrně drahá oprava, ale díky novému startupu tomu můžeš předejít.

Prasklý displej je častý problém nejednoho z nás. Výrobci zkoušejí ochránit sklo různým způsobem, ať už dalším ochranným sklem, odolným obalem nebo dokonce aplikováním speciální nanotechnologie. Při pádu se však tvé zařízení i tak rozbije, protože dopadne většinou na hranu, kde je největší šance prasknutí.

Samozřejmě, pojištění může být také dobrým řešením, ale ne každý si může dovolit platit za své zařízení peníze navíc.

Student z německé univerzity Philip Frenzel se na problém rozbitého displeje podíval úplně jinak. Vymyslel totiž obal s „airbagem“ pro smartphone.

Philip prostě nemá rád otravné ochranné sklo, a tak začal přemýšlet nad jinou ochranou. Proč nepoužívat něco, co ochrání mobil jen v nebezpečí? Vyrobil tedy senzory, které něco aktivují právě při volném pádu. Otázkou bylo, co mají přesně aktivovat? Airbag by byl podle něj nepraktické řešení, a tak po delším přemýšlení přišel s pružnými nožkami.

Teď už svůj displej nerozbiješ. Obal, ze kterého před pádem vyskočí ochranné nožičky
Zdroj: Frenzel + Mayer Solutions

Z obalu při volném pádu tedy vystřelí 8 plechovo plastových nožiček. Mobil nespadne na displej a tím pádem se nerozbije. Po pádu se pružní pomocníci zasunou zpět do obalu a jsou připraveni na další použití. Problémem však může být vystřelení v kapse. Podobné záležitosti už ale vyřeší další senzory a inovace.

Philip si už požádal o patentování svého vynálezu a míří na Kickstarter.

Domů
Sdílet
Diskuse