Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. července 2018 14:15
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

7 očekávaných filmů, na které se v červenci vyplatí zajít do kina. Láká dvojka Ant-Mana, Dwaynův Mrakodrap, animáky či První očista

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Přinášíme vám přehled všech kinopremiér měsíce července. Na co zajít a za co raději peníze neutrácet?

Poslední červnový víkend je za námi, a to znamená, že si musíme představit kinopremiéry pro měsíc následující. Tento rok jako by skutečné blockbusterové léto trvalo od dubna do konce května, a pak až zase v srpnu, protože ani červenec nebude extrémně nabitý.

Časy se mění a s nimi i přístup Hollywoodu k sezónám a datům premiér. Pokud se však bojíte, že si nebudete mít z čeho vybírat, bojíte se zbytečně.

1. Ant-Man and the Wasp – 5. 7. 

Hned začátkem měsíce nás totiž čeká další etapa v MCU. V současnosti již nezastavitelná mašina produkuje jeden kvalitní film za druhým a podle prvotních recenzí ze zahraničí tomu nebude jinak ani v tomto případě.

Můžeme se těšit na více gadgetů a hrátek s velikostí postav, na Quantum Realm, původní Wasp – manželku Hanka Pyma, záporáčku Ghost schopnou procházet přes pevnou hmotu a spoustu dalších.

V první řadě klasický humor, ale i příslib do budoucna. Pokud plánujete vyrazit i na Avengers 4, dvojka Ant-Mana by vás neměla minout, protože se v ní bude řešit i to, jak bojovat s Thanosem.


2. Muž, který zabil Dona Quijota – 5. 7. 

Prokletý film Terryho Gilliama je konečně natočen a vstupuje do kin. Zní to neuvěřitelně, ale i tak se to neobešlo bez dalších patálií.

Před pár dny měl Gilliam přijít o práva na film, podle všeho mu ale údajně stále patří a snímek bude distribuován do celého světa. Modlíme se, aby to nedopadlo špatně. Po tom všem, čím si tento film prošel, by to bylo neuvěřitelně neférové.

Pokud nevíte, o čem je příběh Dona Quijota a jak ho pozmění tento film, otevírejte naše vlákno, v němž se dozvíte vše potřebné.


3. První očista – 5. 7. 

Jak začalo legální vraždění, vykrádání a znásilňování v USA? 12 hodin, během nichž se nemáte komu dovolat a nikdo vám nepomůže. Jednotka se však zaměřila jen na jeden domeček s bezpečnostním systémem, zatímco další snímky již využily potenciál lépe.

Po zkušenostech s celou trilogií scenárista James DeMonaco odstoupil z pozice režiséra, kterou přenechal Gerardovi McMurrayovi (Burning Sands). Navíc se podíváme na vůbec první Očistu, což nabízí spoustu prostoru pro zajímavé scény a chování postav.


4. Mrakodrap – 12. 7. 

Pocta Dwayna Johnsona pro Willisovo Die Hard. Tedy alespoň on tvrdí, že jde o poctu. Někdo by to mohl nazvat i levným vykrádáním, ale vzhledem k tomu, že to bude tak trochu hloupoučké a naivní, věříme, že Rock se nebude ani tentokrát brát vážně.

A přesně tehdy z toho většinou vzejde kvalitní béčko. Zábavné v jednoduchosti, ideální do kina a člověk se možná i párkrát zasměje a pokochá se na akci. A to jsme ještě nezmínili, že bude Dwanye skákat s protézou místo nohy z jeřábu. Ano, chceme to vidět.


5. Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená – 12. 7. 

Nejlákavější animák července nabídne oblíbená strašidla a nestvůry na letní dovolené. Vydají se na loď, na níž se však shodou okolností ukáže i Draculův otec. A aby toho nebylo málo, plavbě šéfuje vnučka Van Helsinga, do které se náš Dracula zamiluje.

Humor je sice trochu více dětinský, ale něčemu se zasměje i starší divák. Pokud tedy přemýšlíte, kde se v červenci s mladšími sourozenci či dětmi zchladit, běžte na Transylvánii.


6. Prokleté dědictví/Hereditary – 19. 7. 

Jeden z nejchválenějších moderních hororů. A s Quiet Place zřejmě i kandidát na nejlepší žánrovku roku. Pepo snímek už viděl a hodnotí jej značně vysoko. Uvidíme, jak se pohled na rozpadající moderní americkou rodinu bude zamlouvat nám.

Když stará paní Ellen Graham zemře, její dcera Annie (Toni Collette) se svou rodinou odhaluje záhadné a temné tajemství, které před ní matka skrývala. Zdá se, že právě Anniena rodina zdědila po mrtvé Ellen i záhadné síly, které se začínají projevovat v plné intenzitě.


7. Hotel Artemis – 26. 7.  

Drew Pearce natočil v dosavadní kariéře jen povedený marvelácký kraťas All Hail the King. O 4 roky později se do kin dostane akční Hotel Artemis s celkem slušným obsazením. V nemocnici pro zranění zločince dojde k neshodám a pravidla nenosit do „hotelu pro bohaté“ zbraně a neubližovat jiným pacientů se rychle začnou porušovat.

V hlavních rolích se představili Dave Bautista, Jeff Goldblum, Jodie Foster, Sterling K. Brown, Sofia Boutella, Zachary Quinto a Charlie Day. Trailer vám o atmosféře snímku a jeho stylu napoví více.

Samozřejmě, na výběr toho bude víc. Hned v prvním týdny budete moci zajít na komedii Manžel na zkoušku. Ten samý den má v našich kinech premiéru i romantické drama Než přišla bouře s Shailene Woodley.

Uvidíme i Mamma Mia! Here We Go Again a v závěru měsíce uvidíme komedii Chata na prodej a v neposlední řadě Escape Plan 2 se Stallonem a Bautistou. Pokračování se však vůbec nepodařilo, a tak na něj pravděpodobně zajdou jen největší Slyovi fanoušci.

Domů
Sdílet
Diskuse