Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. července 2018 14:18
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Akční Aquaman, magické Fantastic Beasts 2 i mysteriózní Glass. 10 nejlepších trailerů z Comic-Conu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

To nejzajímavější z letošního Comic-Conu v jednom článku.

San Diego Comic-Con máme úspěšně za sebou. Zdá se to jen nám, nebo byl tento ročník oproti těm ostatním na novinky a trailery trochu dietnější? Přesto jsme však dostali lákavé ukázky a novinky očekávaných megahitů. Pojďme si tedy prohlédnout 10 nejvýraznějších.

Vikings

Na Vikings sice nemálo diváků nadává, protože poslední série ukazují kvalitativní propad, avšak seriál má stále dost fanoušků. Na Comic-Conu jsme dostali ukázku pro druhou polovinu 5. série.

Ze závěru desáté epizody a předešlé adrenalinové ukázky víme, že s Lagerthou to nevypadá moc dobře. Není však vyloučeno, že Ivar plánuje obětovat úplně cizí ženu a tvůrci nás chtějí upoutávkou jen vystrašit.

Trailer zaujal již klasickou dávkou naturalismu, temnoty a krvavých scén. Příznivci seriálu se tedy zřejmě dočkají přesně toho, po čem touží. Premiéra nás čeká 26. listopadu 2018.

The Man in the High Castle

Volná seriálová adaptace slavného románu od Philipa K. Dicka dorazí s 3. sérií již tento podzim. Dalo se tedy očekávat, že první teaser vyjde právě během Comic-Conu, protože dosud jsme žádná lákadla nedostali. Kromě toho byla rovnou potvrzena i 4. série.

Seriál se odehrává v alternativní realitě, v níž se nacistickému Německu a jeho spojencům podařilo vyhrát druhou světovou válku. V 60. letech je už dávno podrobena i Amerika, která je rozdělena na Velkou nacistickou říši, Japonské pacifické státy a Neutrální zónu.

Mezi účastníky odboje zároveň kolují filmy od člověka s přezdívkou Muž z vysokého zámku, které zobrazují několik odlišných realit, včetně té, v níž nacisté utrpěli porážku.

Jak jsme se dozvěděli v předchozích sériích, mezi těmito realitami je za jistých okolností možné cestovat. A zdá se, že tuto informaci získají i přední nacistické špičky. Juliana Crane (Alexa Davalos) se mezitím snaží zburcovat odboj k otevřenému konfliktu proti nacistické mašinérii. Premiéra se uskuteční 5. října 2018.

The Walking Dead

Neúnavní zombíci nás budou ještě nějaký ten čas otravovat. Zda v dobrém nebo ve špatném, to už závisí na úhlu pohledu. Je ale pravdou, že řada diváků už Živí mrtví sleduje spíše z povinnosti než z nějakého velkého potěšení.

Trailer k 9. sérii je však tady a seriál možná nakonec příjemně překvapí i své odpůrce. V 9. sérii nás čeká větší časový skok, který naznačoval i plakát s Carol (Melissa McBride), Michon (Danai Gurira), Rickem (Andrew Lincoln), Maggie (Lauren Cohan) a Darylem (Norman Reedus).

Podle něj jsme také usoudili, že se hlavní postavy vydají do Washingtonu. Premiéra se uskuteční 7. října 2018. V 9. sérii se oficiálně rozloučíme s Andrewem Lincolnem aka Rickem.

Disenchantment

Naši velkou pozornost vzbuzuje i návrat Matta Groeninga do seriálových vod. Groening se vrací po dlouhých 20 letech a po kultech jako Simpsonovi a Futurama, nám tentokrát doručí fantasy komedii ze středověkého království Dreamland.

Hlavní hrdinkou bude nerozvážná rebelující princezna, která se ráda podívá na dno lahve a společnost jí bude dělat sarkastický démon Luci a popletený elf Elfo.

Podle traileru se zdá, že Groening doručí svižnou zábavu, kterou si fanoušci jeho předchozích titulů určitě nenechají ujít. První série bude mít 10 epizod a Netflix nám ji doručí 17. srpna 2018.

Halloween

Velké naděje vzbuzuje i návrat kultovního vraha Michaela Myerse (Nick Castle). Nový Halloween bude navazovat přímo na originál Johna Carpentera a ostatní díly bude ignorovat.

Jak jsme se dozvěděli z traileru, na konci prvního filmu byl Myers chycen a umístěn do vězeňské psychiatrické léčebny. Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) na něj však nezapomněla a celých 40 let se připravovala na jeho návrat. A ten nyní skutečně nastane.

Na Comic-Conu se promítaly první záběry z filmu, a i když je široká veřejnost zřejmě neuvidí (až do premiéry), můžeme se alespoň opřít o první reakce diváků a novinářů. Ti byli z prvních scén nadšení a podle nich se můžeme těšit na atmosférický horor, který kultovnímu originálu neudělá ostudu.

Režíruje David Gordon Green (Pineapple Express) a ve vedlejších rolích uvidíme i Judy Greer, Andi Matichak, Willa Pattona či Virginii Gardner. Premiéra je naplánována na 18. října 2018.

Akční Aquaman, magické Fantastic Beasts 2 i mysteriózní Glass. 10 nejlepších trailerů z Comic-Conu
Zdroj: Universal Pictures

Glass

M. Night Shyamalan je zřejmě pevně rozhodnut potvrdit svou dosavadní skvělou formu a doručí nám sequel svého brilantního thrilleru Unbreakable z roku 2000 a zároveň i pokračování psycho-thrilleru Split z roku 2016.

Ke Kevinu Wendellovi Crumbovi (James McAvoy) se tak připojí staří známí David Dunn (Bruce Willis) a Elijah Price alias Mr. Glass (Samuel L. Jackson).

Co se samotného příběhu týče, v něm bude Dunn pronásledovat Crumba a jeho nadlidskou osobnost v sérii eskalujících setkání, přičemž Elijah Price se zhostí pozice šedé eminence tahající za nitky.

Zároveň se ale vynasnaží Dunna a Crumba postavit proti sobě kvůli vlastním záhadným plánům. Bude totiž disponovat závažnými tajemstvími, která zásadně ovlivní životy obou mužů.

Upřímně, ohledně tohoto projektu jsme měli trochu obavy. Přeci jen, Unbreakable je kult a myšlenkou na pokračování jsme si nebyli úplně jistí. Trailer však naše obavy hravě rozehnal. Je atmosférický, vygradovaný a osudový.

Zdá se, že Shyamalan má svůj projekt pevně v rukou a pokud nezakopne, pravděpodobně se dočkáme velmi zajímavé alternativy ke komiksovým filmům. V kinech se snímku dočkáme 17. ledna 2019.

Akční Aquaman, magické Fantastic Beasts 2 i mysteriózní Glass. 10 nejlepších trailerů z Comic-Conu
Zdroj: Universal Pictures/Alex Ross

Godzilla: King of the Monsters

Svůj trailerový debut si na Comic-Conu odbyla i královna všech oblud – Godzilla. Pokračování snímku z roku 2014 nese podtitul King of the Monsters a na jeho režii dohlíží Michael Dougherty, autor hororových komedií Trick 'r Treat či Krampus.

Příběh se bude točit kolem kryptozoologické agentury Monarch, která zjistí, že kromě Godzilly existují i další mytologické obludy, konkrétně Mothra, Rodan a King Ghidorah. Když tito bájní tvorové opět povstanou, lidstvo se ocitá ve smrtelném nebezpečí.

Atmosféricky na nás upoutávka funguje, ačkoli možná trochu zamrzí, že Godzillu (a ostatní monstra) jsme zatím pořádně neviděli. Ale chápeme, do premiéry je daleko a tvůrci nechtějí všechny trumfy proflákat hned v první ukázce.

Herecky se představí Vera Farmiga, Ken Watanabe, Sally Hawkins, Millie Bobby Brown či Kyle Chandler. Samotná premiéra je stanovena na 30. května 2019.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Výbornou ukázkou nás poctilo i fantasy ze světa Harryho Pottera – pokračování Fantastic Beasts, tentokrát s podtitulem The Crimes of Grindelwald. Režíruje opět autor prvního dílu David Yates a scénář znovu napíše J. K. Rowling, autorka knižní předlohy.

Co se samotného příběhu týče, ten se bude odehrávat nějaký čas poté, co temný čaroděj Gellert Grindelwald (Johnny Depp) naplnil svůj slib z konce prvního filmu a utekl z vězení Magického kongresu Spojených států amerických, známého pod zkratkou MACUSA.

Grindelwald se tedy bude snažit na svou stranu získat mnoho následovníků a postaral se o to, že kouzelníci čisté krve převezmou vládu nad všemi nemagický bytostmi. Klíčovou roli v boji proti Grindelwaldovi sehraje Albus Brumbál (Jude Law), který spojí síly s bývalým studentem Newtem Scamanderem (Eddie Redmayne).

Z dalších herců se objeví i Katherine Waterston, Alison Sudol, Dan Fogler, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Carmen Ejogo, Claudia Kim a Callum Turner. Do kin film dorazí 15. listopadu 2018.

Akční Aquaman, magické Fantastic Beasts 2 i mysteriózní Glass. 10 nejlepších trailerů z Comic-Conu
Zdroj: Warner Bros.

Shazam!

Stal se Shazam! největším překvapením Comic-Conu? To je samozřejmě diskutabilní, ale pravdou zůstává, že trailer na tuto DC komiksovku dopadl nad očekávání dobře.

Po prvních obrázcích jsme byli vůči projektu Davida F. Sandberga (Lights Out) velmi skeptičtí, ale musíme uznat, že trailer vypadá velmi fajn. Ovšem svým tónem zcela vybočuje z dosavadní linie temných a osudových DC filmů, ale možná to je právě to, co DCEU nyní potřebuje.

Humor působil celkem příjemně a nenuceně, dětští herci jsou sympatičtí a Zachary Levi si roli evidentně docela užívá. Příběh se točí kolem Billyho Batsona (Asher Angel), který byl mocným kouzelníkem Shazamem vybrán, aby se stal hrdinou, bojoval proti bezpráví a hájil spravedlnost.

Stačí zakřičet „Shazam“ a ze 14letého chlapce je najednou dospělý superhrdina Shazam (Zachary Levi). V kinech se této komiksovky dočkáme 4. dubna 2019.

Aquaman

A u DC zůstaneme i v dalším příspěvku. S Aquamanem se totiž spojují nemalá očekávání. Původně jsme trailer měli dostat začátkem tohoto měsíce, ale režisér James Wan se rozhodl, že nás bude ještě nějaký čas napínat. Nakonec první ukázka konečně dorazila a rozhodně nevypadá špatně.

Možná do očí udeří až příliš velká digitálnost či jistá snaha napodobit vizuál Zacka Snydera, ale celkově z toho stále může vylézt výborný film. Wan je zkušený řemeslník, takže komu jinému důvěřovat, když ne jemu?

V hlavní roli se samozřejmě představí Jason Momoa. Podle slov tvůrců nepůjde o klasický origin, ačkoli náhledy na Aquamanovu minulost přeci jen dostaneme. Hlavní příběh ale bude o snaze Aquamana získat mystický trojzubec krále Atlana, který svému nositeli dává moc stát se králem Atlantidy.

Na něj si však brousí zuby i Aquamanův nevlastní bratr Orm (Patrick Wilson). Ten by navíc rád rozpoutal krvavou válku proti našemu pozemskému světu. Z dalších herců se představí Nicole Kidman, Willem Dafoe, Randall Park či Dolph Lundgren. Podmořský hrdina dorazí do kin těsně před Vánocemi – tedy 20. prosince 2018.

BONUS: Star Wars: Clone Wars

Hned na začátku Comic-Conu dostali fanoušci Star Wars ohromný dárek. Nejprve se na oficiální facebookové stránce Star Wars objevil záhadný obrázek z hashtagem #CloneWarsSaved. Jen krátce na to jsme se dočkali oficiálního traileru, který nám oznámil návrat milovaného seriálu.

Opět tedy dorazí Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Ahsoka Tano, Captain Rex a jiní. Příběhově zřejmě navážeme přímo na 6. sérii, mimo jiné nás čeká i setkání Anakina a jeho padawanka Ahsoky. Datum premiéry sice zatím neznáme, ale víme, že tvůrci pro nás připravují 12 nových epizod.

Domů
Sdílet
Diskuse