Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. srpna 2018 18:07
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Turisté zničili slunečnicovou farmu kvůli nejlepší selfie

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Slunečnicová farma nezvládla nápor netrpělivých turistů.

Dokonalá letní selfie je v dnešní době Instagramu pro některé jedním z hlavních cílů horkého léta. Majitelé slunečnicové farmy v kanadském městě Hamilton neplánovali svůj pozemek přeměnit na absolutní chaos, avšak situace se jim vymkla. Poprvé svou farmu otevřeli návštěvníkům v roce 2015 a vše tehdy proběhlo bez větších problémů.

Od 20. července proto její brány otevřely znovu a návštěvníci se mohli za 7,5 dolaru projít mezi žlutými slunečnicemi, vychutnat si sluneční paprsky i nádherné prostředí a vydat se na cestu domů. Naneštěstí, šance zajít do slunečnicového pole se rychle rozšířila po sociálních sítích a po osmi dnech provozu museli majitelé farmu pro veřejnost náhle zavřít.

První dny měla farma přibližně 150 návštěvníků, ale 28. července začala auta přicházet už před sedmou hodinou ráno. Majitelé začali mít špatný pocit, že nával nezvládnou, a tak zavolali na pomoc i policisty, přičemž udělali velmi správné rozhodnutí.

Stovky a možná i tisíce turistů přicházely na farmu nejen s foťáky, ale také s žebříky a snažily se zachytit nejlepší fotku. Nejenže bylo na farmě příliš mnoho lidí, doplácely na to zejména slunečnice, které byly udusané, potrhané a používané jako pomůcky při pózování.

Návštěvníci dokonce nechávali svá auta i na čtyřproudé silnici poté, co nezbyla parkovací místa, jen aby zachytili slunečnicovou farmu i oni. Majitelé nakonec své iniciativu litovali a přísahali, že farmu už nikdy pro veřejnost neotevřou, protože místo připomínalo zombie apokalypsu.

Domů
Sdílet
Diskuse