Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. srpna 2018 12:10
Čas čtení 0:00
Richard Končol

Nejvlivnější muž elektronické hudby je zpátky. Aphex Twin vydává nový track s divokým vizuálem a připravuje EP

HUDBA
Uložit Uložené

Richard D. James nezůstal své pověsti nic dlužný a ke skladbě vydal i tradičně zvláštní vizuál.

Jsou to už čtyři roky, co ikonická postava IDM a ambientní hudby jménem Aphex Twin vydala album Syro. Loni sice Richard předvedl geniální vystoupení na londýnském Field Day, ale opět se tajuplně odmlčel a tyto dny se v různých velkoměstech po celém světě objevovaly muraly s jeho logem. Co to znamená? Novou hudbu.

Aphex Twin vydá již 14. září pětitrackové EP Collapse přes domovský label Warp Records a k němu včera vydal i první track s názvem T69 collapse. Kdo Richardovu tvorbu zná, tak ví, že si rád potrpí na divoké vizuály. Videoklip ke zmiňované skladbě spatřil světlo světa už včera, a přestože měl být původně odpremiérovaný na americké stanici Adult Swim, nestalo se tak. Důvodem bylo příliš velké množství blikajících objektů, které by mohly způsobit divákům epileptický záchvat.

Aphex Twin, svým jménem Richard D. James, je notoricky známý pro tvoření hudby téměř výhradně pomocí hardwaru, čímž jsou jeho bicí a pazvuky unikátní. Vychutnej si klip T69 collapse a očekávej nové EP již za měsíc.

Domů
Sdílet
Diskuse