Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. srpna 2018 12:09
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Elon Musk vydělal 1,4 miliardy dolarů díky jedinému tweetu. Hodnotu majetku mu zvýšila zpráva o financování Tesly

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Šéf společnosti Tesla způsobil na finančních trzích rozruch.

Za poslední měsíc se Elon Musk vícekrát proměnil z odvážného vizionáře na muže, jehož slova dokáží pobouřit miliony lidí. Po úspěšné záchraně uvězněných chlapců z thajské jeskyně nazval jednoho potápěče pedofilem, za což se musel za pár dní i omluvit. Momentálně vyvolal rozruch na finančních trhů jediným odkazem na Twitteru.

Před dvěma dny Musk zveřejnil tweet, ve kterém svět informoval o tom, že přemýšlí nad stažením společnosti Tesla z burzy a chtěl by ji proměnit v soukromou společnost. Prý zajistil financování v hodnotě 420 dolarů za jednu akcii, na což trh zareagoval bláznivě.


Po Muskově zprávě začala hodnota akcií Tesly rychle růst a na konci dne byla hodnota uzavřena při 379,57 dolaru za kus, což byl nárůst přibližně o 11 procent. Nepotěšilo to jen majitele akcií Tesly, ale zejména Muska, jehož celková hodnota majetku za pár hodin narostla o 1,4 miliardy dolarů.

Zdánlivě dokonalý finanční tah však může společnost vyjít draho. Média informovala o tom, že americké úřady už zvažují zahájení vyšetřování, a pokud se prokáže, že Musk zaváděl a financování změny firmy na soukromou společnost nemá zajištěno, mohl by čelit i trestnímu stíhání.

Domů
Sdílet
Diskuse