Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. srpna 2018 15:54
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Nový Medvídek Pú se prý podobá čínskému prezidentovi, a tak disneyovku s Ewanem McGregorem v zemi promítat nebudou

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Přirovnávání Medvídka Pú k prezidentovi údajně podkopává důstojnost prezidentského úřadu.

Disneyovka Christopher Robin se může s kinodistribucí v Číně rozloučit. Odůvodnění rozhodnutí sice čínské úřady neuvedly, ale nejpravděpodobnější příčinou je dlouhodobá snaha o cenzurování této roztomilé postavičky.

Nevinný Medvídek Pú se stal nežádoucím v době, kdy internetem začaly kolovat obrázky, které porovnávaly animovanou postavičku s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem.

První fotografií srovnávající hlavu Číny s Medvídkem Pú se stal záběr na Baracka Obamu kráčejícího vedle Si Ťin-pchinga.



 

Winnie The XING!!!! #dank #danky #dankymemes #barackobamamemes #winnie #xijingping

Príspevok, ktorý zdieľa GMEMEZz (@gmemezz),

Postupem času podobné zesměšňující obrázky začaly v zemi nabírat na popularitě, a tak se čínští cenzoři pustili do boje proti „nebezpečnému“ Medvídkovi Pú.

Podle politologické skupiny Global Risk Insights je důvod, proč cenzoři mažou jakoukoli zmínku o kreslené postavičce, více než jasný. Zesměšňující příspěvky údajně představují pro Komunistickou stranu Číny snahu o podkopání důstojnosti prezidentského úřadu a samotného prezidenta Si Ťin-pchinga.


Češi se však naštěstí žádného zákazu ohledně snímku Christopher Robin bát nemusí. Novinka je u nás naplánována na 23. srpna 2018.

Domů
Sdílet
Diskuse