Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. srpna 2018 14:36
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Smutná kosatka opustila své mrtvé mládě až po 17 dnech. Tlačila ho před sebou, protože se s ním nedokázala rozloučit

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dojemný příběh kosatky zasáhl celý svět.

Jedna smutná kosatka dravá zaujala svým dojemným příběhem média z celého světa. Zvíře označené odborníky jako J-35 porodilo mládě 24. července, avšak potomek zemřel krátce po porodu.

V minulosti se již objevily případy, kdy zdrcené kosatky tlačily své mrtvé potomky před sebou pár hodin či část dne, jenže celých 17 dní nebylo zaznamenaných nikdy.


Kosatka odmítala opustit tělo potomka a za více než dva týdny se od něj vzdálila maximálně na pár minut. Pouť žalu, jak fenomén popsali mořští biologové, pravděpodobně skončila potopením mrtvého těla na dno oceánu.

Biologové přitom doufali, že by mohli zpozorovat moment, kdy se velryba oddělí od svého potomka. Tělo chtěli využít k pitvě. Naneštěstí, přesnou příčinu smrti novorozené kosatky po potopení už nezjistíme.

Uplynulý víkend už výzkumníci zaznamenali kosatku ve své tradiční skupině, se kterou lovila lososy. Smrt každé kosatky ze skupiny „Southern resident killer whales (SRKW)“ přitom výzkumníci důkladně analyzují, protože v ní zůstává naživu už jen 75 zvířat.


Domů
Sdílet
Diskuse