Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2018 13:21
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Německo ruší na své Miss promenádu v plavkách

ZAJÍMAVOSTI NĚMECKO
Uložit Uložené

Chceme odhalovat osobnosti, ne těla, říká vedení soutěže.

Konec spoře oděných modelek na Miss. Německá verze soutěže krásy od příštího roku přichází o jednu z nejatraktivnějších, ale stále více kritizovaných disciplín – promenádu v plavkách. Rozhodlo tak současné vedení soutěže. 

„Chceme Miss Germany vyobrazit jako osobnost a pro tento účel nebyla promenáda příliš vhodná. Nepotřebujeme plavky k tomu, abychom skutečně poznali účastnice,“ myslí si šéf soutěže Max Klemmer, jenž takto obhájil radikální rozhodnutí. Vyobrazovaní spoře oděných žen na veřejnosti je stále širší skupinou lidí označováno jako sexistické. K podobnému kroku se v minulosti rozhodla i americká verze soutěže. 

Německo ruší na své Miss promenádu v plavkách
Zdroj: C Watts/Flickr

Novinka se týká jak slečen, tak i mužských zástupců na soutěži Mister Germany. Ani ti už se nebudou ukazovat v plavkách. Skromný oděv nahradí letní košile a džínsy.

Rozhodnutí prý reaguje na společenský vývoj posledních let. Navzdory nově zavedenému dresscodu je samotná krása uchazeček prý sice stále nejdůležitějším aspektem, modelky už by však neměly jen dobře vypadat, ale zastávat i zdravý životní styl.

Domů
Sdílet
Diskuse