Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2018 10:38
Čas čtení 0:00
František Kulhánek

Hyena z Osvětimi používala praktiky, z nichž mrazí. Jako 20letá se stala nejobávanější nacistickou dozorkyní

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Bičování do krve, mrzačení pohlavních orgánů, ale i syrové bití, Irma se nezastavila před ničím.

Muži jsou sice již od přírody agresivnější a násilnější, ale jednou za čas se objeví žena, která svým chováním tuto skutečnost značně naruší.

Dnešní dávku ohavnosti nám naservíruje mladé, na první pohled nevinné německé děvče. Nenechte se však oklamat její dokonale upraveným zevnějškem.

Za vždy dokonalou vůní se skrývala nemilosrdná tyranka, jejíž metody se v koncentračních táborech vyznačovaly utrpením a krveprolitím. Irma Gres si vysloužila přezdívku „Hyena z Osvětimi“.  

Hyena z Osvětimi používala praktiky, z nichž mrazí. Jako 20letá se stala nejobávanější nacistickou dozorkyní
Zdroj: wikimedia.org

Vraťme se však na začátek. Irma Gres přišla na svět v říjnu roku 1923 v německém Wrechene jako třetí z pěti dětí. Jelikož byl její otec Alfred Gres členem nacistické strany, ideologie nacistického socialismu jí v krvi proudila už od dětství.

Jen rok po tom, co se dostali nacisté k moci, spáchala její matka sebevraždu. Změna politického režimu však nebyla důvodem její sebevraždy. Kyselinu chlorovodíkovou vypila poté, co zjistila, že je jí Alfred nevěrný.

V roce 1938, tedy když bylo Irmě 15 let, se rozhodla školu opustit. Historici se domnívají, že důvodem, proč nedokončila ani základní školu, byly slabé schopnosti, resp. nízká inteligence.

Právě kombinace úmrtí matky a zanedbané školní docházky ji uvedla na špatnou cestu. Krátce poté totiž vstoupila do Svazu německých dívek, což byla obdoba Hitlerovy mládeže (Hitlerjugend) v ženském podání.

Domů
Sdílet
Diskuse