Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2018 15:09
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Teprve 17leté pilotce v zácviku při letu odpadl kus podvozku. Přistání se tak změnilo v zatěžkávající zkoušku

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Teenagerka si zachovala ve vzduchu chladnou hlavu.

Maggie Taraska již dlouhá léta sní o tom, že si jednou bude moci sednout do stíhačky americké armády a sloužit své vlasti. Od toho momentu ji dělí ještě pár let, ale už dnes na sobě tvrdě pracuje, aby si mohla svůj sen splnit.

Má za sebou stovky nalétaných hodin na simulátoru i v letadle se svým instruktorem, avšak pilotky v zácviku ve věku 17 let by se neměly dostávat do situací, ve kterých jim naráz odpadne část podvozku.

Maggie odletěla a znenadání jí pracovníci na věži oznámili, že jí odpadlo jedno z kol a bude se muset připravit na drsné přistání.

Mladá pilotka v prvních sekundách zní mimořádně vystrašeně, avšak po pár minutách sebrala dostatek odvahy, aby s letadlem přestala kroužit nad letištěm a vrátila se zpět na zem.

Pomohl jí i instruktor John Singleton, který okamžitě přiběhl do věže, když zjistil, jaká je situace. Rozvážná slova odborníků na zemi Maggie uklidnila natolik, že s letadlem přistála, a i když pak stroj sklouzl z dráhy na trávu, nikomu se nic nestalo. Maggie vyvázla bez zranění a letadlo je koneckonců jen kopa plechů.

Domů
Sdílet
Diskuse