Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. září 2018 v 13:47
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

V poušti v Nevadě zůstal opuštěný obrovský Boeing 747, který tam nemá co dělat

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Po konci festivalu Burning Man ho tam zapomněli.

Festival Burning Man už dávno skončil a z pouště Black Rock se mělo na následující rok jako vždy stát čisťoučké a nedotčené místo.

Událost se řídí pravidlem, že po sobě návštěvníci nezanechají ani kus odpadu, avšak tentokrát se organizátorům podařilo předčit očekávání. Odpadky bys tam sice hledal marně, ale uprostřed pouště zapomněli obrovský Boeing 747.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Dustin Mosher (@flyingfiddler),

Loni se letadlo na festivalu Burning Man objevilo jako umělecké dílo, zatímco letos v něm již mohli lidé tančit a bavit se, protože dopravní prostředek organizátoři přeměnili na noční klub.

Letadlo se přitom nenachází na místě, kde se Burning Man každoročně koná. Po skončení festivalu na začátku září bylo v plánu letadlo odtáhnout na předem dohodnutý pozemek, ale jeho majitel dohodu na poslední chvíli zrušil.

Boeing proto zůstal opuštěný přibližně 20 kilometrů od kempu a momentálně se nachází v bizarní situaci, protože na dočasném místě nemá oprávnění být umístěn.

Organizace Big Imagination odpovědná za letadlo se už snaží získat nové povolení na přesun, avšak mezitím na Boeing narazil rekreační pilot Dustin Mosher. Na Instagram sdílel bizarní fotografie z místa, kde bys nečekal žádný život, natož obrovské letadlo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Dustin Mosher (@flyingfiddler),

Domů
Sdílet
Diskuse