Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. září 2018 15:10
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Co v sobě ukrývá nejnovější iPhone XS? Vychytávku už stihli rozebrat, porovnat baterii i osahat úctyhodný procesor

TECH
Uložit Uložené

Novinky od Applu odhalily své vnitřnosti.

Nové smartphony od Applu budou mediálním technologickým tématem číslo jedna ještě pár týdnů. Každý den na internetu přibývají recenze a testy. Tvůrci z webu iFixit také nezaháleli, protože vzali do ruky potřebné nástroje a pustili se do rozebírání iPhonu XS a XS Max.

Na svém kanálu vysílali celý proces rozebírání živě, z čehož vzniklo pětihodinové video, avšak rozebrání mobilního telefonu samozřejmě trvalo jen pár minut. Portál iFixit zajímalo, co Apple změnil ve vnitřnostech svých telefonů. Šlo o fascinující pohled.

Co v sobě ukrývá nejnovější iPhone XS? Vychytávku už stihli rozebrat, porovnat baterii i osahat úctyhodný procesor
Zdroj: iFixit

I když není pochyb o tom, že vnitřní část telefonů vypadá téměř identicky jako předchozí iPhone X, několik vylepšení a vychytávek z nových zařízení udělalo výkonnější a spolehlivější mobily.

Základní iPhone XS sice dostal o trošku menší kapacitu baterie než iPhone X – bude mít baterii s kapacitou 2659 mAh na rozdíl od 2716 mAh z loňské desítky, avšak její výdrž byla prý i tak prodloužena o přibližně 30 minut.

Apple se pochlubil i novou konfigurací a uložením baterií, protože místo dvou rozdělených baterií už využívá jen jednu. V praxi by tak měla být baterie efektivnější.

Fascinující byl především pohled na nový procesor A12 Bionic, který v této chvíli nemá žádnou konkurenci. Pokud tě vnitřnosti nových iPhonů zajímají do hloubky, pak si určitě vyhraď čas na pár desítek minut z videa.

Domů
Sdílet
Diskuse