Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2018 8:14
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Muž si rozložil gril hned naproti protestu za práva zvířat. Protestujícím nabízel párky a stěžoval si, že mu kazí grilovačku

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Provokace dnešních aktivistů nezná hranice.

Řada výzkumů už poukázala, že dopad lidského životního stylu na naše životní prostředí by se výrazně snížil, kdybychom všichni pomalu přestali konzumovat živočišnou stravu. Vzdát se masa však není jednoduché, a tak veganství a vegetariánství sice získávají popularitu, ale ani zdaleka je lidé nezačínají houfně praktikovat.

Občas se veganský aktivismus vůbec nevyplácí, protože lidé na agresivní projevy názorů reagují negativně. Projevilo se to při několika incidentech, kdy muž na veganském festivalu konzumoval syrové maso, nebo v momentě, kdy řezník u veganského protestu začal protestující mlátit kusem masa.

Nejnovější incident s protestujícími vegany a aktivisty bojujícími za práva zvířat se odehrál v Kanadě.

Před vstupem na jatka společnosti Fearmans se shromáždila skupina aktivistů, kteří chtěli zablokovat přijíždějící kamiony plné zvířat.

O zvířata se pokoušeli postarat pomocí jídla i vody, ale nebylo jim to nic platné. Na druhé straně ulice dokonce postával aktivista z druhé strany názorového spektra, protože si s sebou přinesl gril a párky.

Vesele si griloval, párky dokonce nabízel protestujícím lidem i řidičům kamionů, a i když nakonec bitvu prohrál, ve válce se prý nevzdá.

Domů
Sdílet
Diskuse