Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. října 2018 14:14
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Budou se přejmenovávat stanice pražského metra? Malostranská by se mohla jmenovat Klárov, Národní třída zas Perštýn

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Bude se v hlavním městě přejmenovávat?

Nová koncepce pražské městské hromadné dopravy přišla s návrhem, který mj. zahrnuje přejmenovaní některých zastávek tramvají a stanic metra. V letech 2019 až 2029 plánuje změnit intervaly spojů, prodloužit je a vytvořit nové. 

Přejmenování by nemělo minout zhruba dvacítku zastávek. Změny názvů tramvajových zastávek by se měly týkat zejména konečných, aby se terminologie zpřesnila. 

Budou se přejmenovávat stanice pražského metra? Malostranská by se mohla jmenovat Klárov, Národní třída zas Perštýn
Zdroj: DPP
„Většina obyvatel Prahy ví, kde se nacházejí Bohnice, takže se lépe zorientuje dle názvu Poliklinika Bohnice než Poliklinika Mazurská, který dobře znají jen ti, kteří místní polikliniku navštěvují,“

O jaké změny by mělo jít?

Starý název

Nový název

Avia Letňany

Nové Letňany
Sídliště Zličín Nedašovská
Slivenec  Starý Slivenec
Malostranská  Klárov, Malá Strana
Muzeum  Národní muzeum
Národní třída  Perštýn 
Hradčanská  Nádraží Dejvice, Bruska
Pražského povstání  Náměstí hrdinů

Je však otázka, kdy přesně se změna projeví. Jak zjistil server Protišedi, existují i ohlasy, které o jakýchkoli změnách pochybují.

„Chci upozornit, že tento dokument obsahuje mnohem závažnější věci. Toto přejmenování osobně považuji za nepříliš pravděpodobné, minimálně v krátkodobém horizontu. Bude ale záležet na postoji konkrétní politické reprezentace Hlavního města Prahy, která o tom případně bude někdy v příštích letech rozhodovat. Já osobně jsem proti,“ uvedl Petr Dolínek.

Domů
Sdílet
Diskuse