Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. října 2018 8:55
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Rockstar: Jsme rádi, že nemusíme vydávat GTA 6 v éře Trumpa. Lidé prý nechápou satiru a jsou přecitlivělí

TECH
Uložit Uložené

Jeden ze zakladatelů Rockstar Games otevřeně o tom, jak vnímá nejen politickou situaci současnosti.

Odjakživa se zde politice snažíme vyhýbat, ale někdy to prostě nejde. Je totiž protkána ve všem, a týká se to i her. Obzvláště, pokud se jmenujete Dan nebo Sam Houser. Bratři Houserovi stojí v čele Rockstar Games. Za svou kariéru dali hráčům i takové kultovní počiny jako sérii Grand Theft Auto, Red Dead Redemption, třetího Max Payna a mnohé další.

Aktuálně nechtěně rozpoutali malé videoherní #metoo, kdy se na povrch internetu ve velkém dostaly zprávy o tom, že jejich zaměstnanci pracují klidně i 70–80 hodin týdně. Možná i proto se společnost snaží obrátit pozornost jinam, což se jim dnes podařilo.

Může za to sám Dan Houser. Fakt, že nemusí vydávat GTA VI v éře prezidentování Donalda Trumpa, ho velmi těší. Kvůli současné politické situaci a událostem po celém světě, hlavně v USA, se postupně vytrácejí hranice mezi pravdou a satirou. Politické názory, respektive společenské nálady, se mění velmi rychle a jakékoliv politické komentáře by v době vydání hry byly již zastaralé.

Rockstar: Jsme rádi, že nemusíme vydávat GTA 6 v éře Trumpa. Lidé prý nechápou satiru a jsou přecitlivělí
Zdroj: Rockstar Games

Jejich hry jsou totiž nesmírně propracované. I takové Red Dead Redemption 2, které vychází už v pátek, je ve vývoji od roku 2011. Dá se předpokládat, že v těchto dnech se usilovně pracuje na novém GTA, ale jeho vydání je ještě velmi daleko.

A Housera to těší, protože by nevěděl, jak pojmout tradiční kritiku společnosti či parodování politické situace v USA. Kromě toho, že by to mohlo působit zastarale, je zde další riziko. Bojí se i odezvy lidí, společnosti a hráčské komunity. Není mu jasné, nakolik by se kvůli témuž vtipu urazili nyní a nakolik před 5 lety, kdy vyšlo GTA V.

Přímé citace Dana Housera si můžete přečíst na této stránce. Vytáhli je z rozhovoru pro magazín QC, kde rozebírali hlavně Red Dead Redemption 2.

Domů
Sdílet
Diskuse