Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. prosince 2018 10:47
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Taxify v Praze končí. Nedodržuje zákon

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Oblíbená konkurence Uberu bude mít utrum.

Taxify nesmí jezdit po Praze, dokud nebude dodržovat zákonné podmínky pro taxislužby. Dnes o tom rozhodl městský soud. Podle soudkyně Zuzany Čížkové firma spadá prostřednictvím mobilní aplikace pod přepravní služby, a tudíž se musí řídit zákonem o silniční dopravě jako běžné taxislužby. 

Zástupci Taxify se ohrazovali, že jsou jen vývojáři aplikaci a nejsou za její používání zodpovědní.  Společnost se může proti rozhodnutí odvolat.

V současnosti ale čelí i další žalobě, kterou podala konkurenční služba Liftago. V této věci městský soud na začátku října vydal předběžné opatření, které Taxify dočasně zakazuje provoz služeb s nelicencovanými řidiči v Ostravě, Olomouci, Plzni a Českých Budějovicích.

Společnost ale i přesto jezdila s řidiči bez taxikářské licence, za což si vysloužila pokutu ve výši 590 tisíc korun. Od začátku prosince tedy licenci ve vyjmenovaných městech požaduje. Nyní tak budou muset učinit i v Praze.

EDIT: Společnost Taxify rozeslala notifikace uživatelům své aplikace, že bude nadále fungovat bez omezení. Vyjádřila se, že obvinění je neprávoplatné.

Domů
Sdílet
Diskuse