Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. prosince 2018 14:07
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Backpack Kid zažaloval Fortnite za to, že mu hra ukradla tanec. Není přitom jediný žalobce

TECH
Uložit Uložené

Studio Epic Games má na krku nové žaloby.

Herní studio Epic Games momentálně zaplavují žaloby za to, že ve hře Fortnite využívá taneční prvky, na které nemá žádná autorská práva. Pokud jsi někdy hrál Fortnite, určitě jsi zachytil, že ve hře můžeš projevovat svou radost či provokovat protihráče takzvanými emotes neboli tanečními pohyby, které tvá postavička provádí.

Mezi nimi se již dlouhou dobu nachází i flossing neboli tanec inspirovaný mladým Russellem Horningem. Chlapec se proslavil přibližně před dvěma lety, kdy vymyslel svůj floss dance a objevil se i na pódiu s Katy Perry v rámci televizního pořadu Saturday Night Live.

Od té doby se flossing stal charakteristickým. Díky Fortnite ho nyní můžeš vidět po celém světě, děti zkoušejí taneční pohyby a Russell z toho nic nemá. V zastoupení své mámy proto Epic Games zažaloval, přičemž žádá, aby studio tanec ze hry odstranilo a zároveň mu vyplatilo finanční náhradu škody.

Studio na otázky o žalobě neodpovídalo, takže nevíme, zda se spor bude řešit mimosoudní cestou, nebo Epic Games půjde až do procesu. Russella rozzlobil zejména fakt, že hráči si mohou floss emote koupit za 5 dolarů, nebo jej získat za odměnu, přičemž studio si od něho nikdy nevyžádalo povolení k zařazení tance do hry.

Nedávno přitom Epic Games zažaloval i tanečník Alfonso Ribeiro, který v seriálu The Fresh Prince of Bel-Air zpopularizoval svůj tanec zvaný Carlton Dance.

Ve Fortnite se nachází emote s názvem Fresh, který Carlton Dance nápadně připomíná, a tak chce Alfonso Ribeiro získat soudní cestou náhradu škody. Rád by získal část profitu vytvořeného hráči.

Domů
Sdílet
Diskuse