Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. ledna 2019 8:05
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Nové Far Cry v RPG kabátě tě zavede do světa zničeného jadernými bombami. Nabídne silné ženské záporačky

Nové Far Cry v RPG kabátě tě zavede do světa zničeného jadernými bombami. Nabídne silné ženské záporačky
Zdroj: Ubisoft
TECH
Uložit Uložené

Far Cry se mění a s ním i styl hry. Některé postavy z pětky se ale vrátí.

Ubisoft nám přinese samostatnou expanzi pátého dílu s názvem New Dawn. V něm se podíváme do Hope County 17 let po jaderných výbuších z konce pětky. Vrátí se tedy i některé přeživší postavy jako například Nick Raye, ale čekají nás i ty nové.

V první řadě budeme zřejmě naoko spolupracovat s Josephem Seedem, hlavním záporákem pětky. A ono je vlastně i jedno, za koho budeme hrát, protože trend silent protagonist UbiSoft hry neopustí ani v roce 2019.

Následky bomb nebyly fatální, ba naopak. Svět kolem se rozrostl do milionu barev, vše žije ještě více než dříve a jakýmsi zázrakem přežily i stovky, ne-li tisíce lidí. Vládě je to očividně také šumafuk a my jsme si už zvykli, že se u Far Cry nad logikou zamýšlet raději nemáme.

A nyní k jádru věci. New Dawn aplikuje několik základních RPG prvků, přičemž se zbaví věžiček (fíha). K odhalování mapy skrz lezení po vysokých stavbách tedy zapomeň. Nepřátelé dostanou ukazatele zdraví a na některé obyčejné zbraně nebudou stačit. Budeš si je tedy muset vylepšovat. A zřejmě to nezůstane jen u zbraní. Postavit si budeš muset i základnu, přičemž budeš zřejmě nucen ji sem tam i bránit či upgradovat.

New Dawn si osvojí vybrané RPG mechanismy (po vzoru AC: Odyssey), ale i nadále zůstane primárně FPS. Nabídne nový příběh a záporačky – dvojčata Mickey a Lou šéfující lupičskému gangu. Více ti napoví story a gameplay trailer, přičemž venku jsou už i nějaké ty previews od zahraničních herních webů. Far Cry: New Dawn vychází na PC, PS4 a Xbox One už 15. února, a to s českými titulky.

Domů
Sdílet
Diskuse