Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. února 2019 12:25
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Apple Watch zachránily život důchodci, který spadl v koupelně a upadl do bezvědomí. Utrpěl trojitou frakturu lebky

TECH
Uložit Uložené

Norský důchodce může hodinkám děkovat za svůj život.

Kdyby si norský důchodce nepořídil inteligentní hodinky Apple Watch, dnes již nemusel být naživu. Jak informoval norský portál NRK, Toralv Østvang šel do koupelny, ale nevzal si s sebou mobil.

V koupelně se mu pravděpodobně udělalo špatně, omdlel a nepříjemně spadl na podlahu. Při pádu utrpěl trojitou frakturu lebky a zůstal v bezvědomí, jenže život mu zachránily hodinky Apple Watch, protože zařízení od kalifornské společnosti dokáže rozeznávat prudké pády a popřípadě rovnou kontaktovat záchrannou službu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Apple Watch World (@applewatchworld),

Majitelé nad 65 let mají tuto záchrannou funkci po registraci zapnutou automaticky, a tak to bylo i v případě Toralva. Systém funguje tak, že pokud po zaznamenání pádu majitel hodinek do jedné minuty nezareaguje a hodinky nezačne používat, záchranáři mohou získat jeho přesnou polohu a dorazit na místo.

Jak konstatovala důchodcova dcera, její otec si do domu nikdy neplánoval nainstalovat žádné zařízení, které by bylo schopno zaznamenávat pády a spouštět alarm, ale investice do hodinek od Apple byla zřejmě tou nejlepší za poslední léta.

Domů
Sdílet
Diskuse