Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. února 2019 21:27
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Tesla vyvinula nový mód pro psy, díky němuž mohou oddychovat v klimatizovaném autě, i když si majitelé odběhnou

TECH
Uložit Uložené

Americká automobilka slíbila psí mód už v říjnu.

Za poslední léta se v médiích objevilo několik případů miminek či psů, které majitelé nechali v autě a naneštěstí utrpěli vážná zranění či zemřeli. O tomto tématu se často diskutuje, a když svět řešil jeden z podobných případů v říjnu minulého roku, uživatelé vyzvali Elona Muska z automobilky Tesla, zda by do svých aut nemohl nainstalovat psí mód.


Představa byla jasná. Díky elektrickému pohonu si zákazníci přáli, aby mohli nastavit potřebnou teplotu, nechat puštěnou hudbu a na velkém displeji uprostřed palubní desky zanechat vzkaz pro kolemjdoucí, který by je informoval o tom, že se majitel za chvíli vrátí. Kolemjdoucí by zároveň měli možnost vidět údaj o teplotě uvnitř kabiny, takže by se nemuseli obávat, že se pes v kabině přehřeje a nedejbože zemře.

Když Elon Musk v říjnu reagoval na tweet jednoho z fanoušků, napsal jen, že Tesla by podobný mód vytvořit mohla. Automobilka nezveřejnila žádné bližší informace, až nakonec nedávno přidala na Twitter příspěvek, kde psí mód ukazuje v akci. Funguje parádně, a tak se psíci nemusí obávat o své zdraví.

Domů
Sdílet
Diskuse