Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. února 2019 17:55
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

10 skladeb, které The Weeknd ovládl jako hostující interpret

HUDBA
Uložit Uložené

Nejlepší R&B zpěvák současnosti dnes slaví 29. narozeniny a při této příležitosti se podíváme na pár nejsvětlejších momentů jeho kariéry.

Na Refresheru jsme o The Weekendovi psali ještě v dobách, kdy nikdo netušil, že z něj jednou bude nejlepší R&B zpěvák na planetě. Jeho kariéra začala zhruba tehdy, když jsme rozbíhaly web a do povědomí širokého publika ho dostal projekt House of Balloons. Dříve jsme dokonce nevěděli, jak vlastně vypadá a už vůbec ne, jaký má vlastně s hudbou záměr.
 
Nyní nám je všechno dávno jasné a i když se z Abela stal hitmaker světového formátu, stále se nejraději vracíme k nejstarším projektům. Dnes rodák z Toronta slaví 29. narozeniny a my jsme se při této příležitosti rozhodli připravit si žebříček jeho tvorby.
 
Nebudeme však hledat nejlepší skladby, to jsme již učinili v roce 2015 a nejblíže budeme Weekndovy tracky přehodnocovat až po novém albu. To by mělo mimochodem spatřit světlo světa v roce 2019.
 
Podíváme se na desítku skladeb, které ovládl jako host. Dokázal „ukrást“ skladby i těm nejlepším rapovým kolegům a aby to bylo ještě trochu napínavější, pokusili jsme se je seřadit. V rámci pořadí hrál největší roli samotný výkon, ale i relevantnost autora skladby.


10. Rae Sremmurd - Bedtime Stories ft. The Weeknd

Asi se shodneme, že není mnoho amerických interpretů, kteří by se ženám uměli dvořit tak jako právě Abel. Právě vztahy a zážitky z postele jsou jeho oblíbeným tématem a dlouhodobě jim věnuje nejvíce prostoru. I proto bylo pro Rae v tomto případě velmi jednoduché vybrat si kolegu na hostovačku. Na produkci již tradičně Mike WiLL Made-It, kterému tito dva mladíci vděčí za velmi mnoho.

9. Juicy J - One of Those Nights ft. The Weeknd

Když The Weeknda posloucháš déle než od vydání extrémně úspěšného Starboye, pravděpodobně vnímáš jeho aktuální věci výrazně jinak než běžný rádiový posluchač. V minulosti byl totiž ve skladbách výrazně depresivnější a reflektoval realitu z pohledu „běžného“ úspěšného R&B zpěváka, který si užívá pozornost žen, drogy a vše, co k tomu patří. Hostovat na skladbě Šťavnatého Jéčka bylo v té době určitě větší prestiží než dnes.

8. Ricky Hil - Nomads ft. The Weeknd

Ricky Hil je synem známého módního návrháře Tommyho Hilfigera, což však v této chvíli vůbec není důležité. Díky mu patří v první řadě za to, že The Weeknda pozval na hostovačku, kterou mu samozřejmě torontský zpěvák ukradl s naprostou lehkostí. Dnes už Ricky aktivně netvoří a tato spolupráce je jeho nejúspěšnější.

7. Rick Ross - In Vein ft. The Weeknd

Věděl jsi, že má The Weeknd spolupráci s Rick Rossem? Nuže, pravděpodobně není mnoho fanoušků, kteří by se dostali tak hluboko, čemuž nasvědčuje i skutečnost, že má skladba za pět let menší počet views než průměrný český rapový klip za měsíc.

6. Ty Dolla $ign - Or Nah ft. The Weeknd, Wiz Khalifa

Sice zůstáváme ve stejném roce, ale v tomto případě už jde o něco komerčnější záležitost. Skoro půl miliardy zhlédnutí zaznamenala věc Or Nah díky atraktivnímu spojení a zásluha určitě patří i DJi Mustardovi. Abel dělá to, co mu jde nejlépe, takže promlouvá k ženám a říká, jak si to s nimi rozdá.

Domů
Sdílet
Diskuse