Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2019 0:13
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Boj o Winterfell délkou překoná bitvu z Pána prstenů. Kteří hrdinové změří síly s Night Kingem?

Boj o Winterfell délkou překoná bitvu z Pána prstenů. Kteří hrdinové změří síly s Night Kingem?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

The Battle of Winterfell bude stát za to.

Entertainment Weekly nám včerejším večerem nepřineslo jen množství skvělých plakátů, ale také spousty zajímavých informací týkajících se závěru fantasy seriálu Game of Thrones.

Armáda White Walkers se blíží ze severu směrem na Winterfell, kde se jejich meče setkají v boji s prvním plnohodnotným odbojem.

Ten by měl trvat celou jednu epizodu, čímž bude překonán rekord z druhé části Pána prstenů, kde bitva o Helm's Deep trvala zhruba 40 minut. Práce na této části nelze nazvat jinak než extrémně náročnými.

Přesněji šlo o 11 týdnů (Battle of the Bastards z minulé série se natáčelo 25 dní, a tedy něco přes 3 týdny) vyčerpávajícího nočního natáčení, na kterém pracovalo více než 750 členů štábu a teploty se pohybovaly hluboko pod nulou.

Pokud se chtěli herci příležitostně zahřát, mohli využívat ohřívače ve stanech. Ale pro větší část štábu „nebylo záchrany“. Liam Cunningham alias Davos se nechal slyšet, že členové štábu denně nachodili asi 40 000 kroků.

Za fyzicky náročnou práci v nehostinných podmínkách je s poctou nazval „zasranými hrdiny“. Obličeje členů štábu s ohledem na jejich bledost přirovnával ke zjevení v podobě upíra Nosferatu.

Boj o Winterfell dĺžkou prekoná bitku z Pána prsteňov. Ktorí z hrdinov sa v nej objavia?
Boj o Winterfell dĺžkou prekoná bitku z Pána prsteňov. Ktorí z hrdinov sa v nej objavia? Zdroj: EW.com

Proč se tvůrci rozhodli natáčet v takových podmínkách, když mohli vsadit na CGI? Miguel Sapochnik, režisér epizod The Battle of Bastards a Hardhome, před producenty řekl následující: „Nechci natáčet 11 týdnů v noci, to nechce nikdo. Ale pokud to neuděláme, přijdeme o to, co dělá Game of Thrones stylovým, a tím myslím realistické vyznění.“

Kdo všechno se v této epické bojové epizodě vlastně objeví? Jmenovitě má jít o hrdiny jako Jon Snow (Kit Harington), Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), Tyrion Lannister (Peter Dinklage), Arya Stark (Maisie Williams), Sansa Stark (Sophie Turner) či Brienne of Tarth (Gwendoline Christie).

Z dosud publikovaných interview by se měli ale v dané části objevit i Ser Jorah Mormont (Iain Glen), The Hound (Rory McCann), Davos (Liam Cunningham) a Samwell Tarly (John Bradley).

Další z hlavních postav nebyly z této části vyloučeny, ale zatím je tvůrci oficiálně nepotvrdili. Víme ale, že se bitva nebude odehrávat z pohledu jedné či dvou hlavních postav, ale půjde o adrenalinové záběry z perspektivy alespoň dvaceti hlavních hrdinů. Zdá se, že předešlé bojové epizody se oproti The Battle of Winterfell budou moci schovat.

Domů
Sdílet
Diskuse