Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. dubna 2019 11:59
Čas čtení 0:00
Dominik Čech

Za italskou ultrapravicovou stranu kandiduje Mussoliniho vnuk. Jmenuje se Caius Julius Caesar

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Úspěšný byznysmen prý chce znovu získat suverenitu, chránit zemi a rodinu.

„Na jeho kandidaturu jsem osobně velmi pyšná,“ prohlásila předsedkyně strany Bratři Itálie Giorgia Meloni. Společné prohlášení učinili Meloni a Mussolini na videu, které Meloni později publikovala na svém oficiálním facebookovém profilu.

Video bylo symbolicky natočené v římské čtvrti Eur, kterou Mussolini začal stavět jako zárodek nového, fašistického Říma, konkrétně pak před tzv. „čtvercovým koloseem“, klasickou ukázkou fašistické architektury.

Není to poprvé, co na sebe v nedávné době rodina Mussolini upozornila. Caiusova teta Alessandra Mussolini, neteř herečky Sophie Loren a bývalá J-popová zpěvačka, se před několika dny na Twitteru pustila do amerického herce a komika Jima Carreyho.


Ten zveřejnil tweet, na němž je zobrazená kresba mrtvoly Benita Mussoliniho a jeho milenky Clary Petacci. Alessandra Mussolini nazvala v reakci Carreyho „bastardem“. Carrey se před několika dny pro magazín Variety ke kauze vyjádřil takto: „Je znepokoující, že někdo jako ona, kdo stále šíří zlo, působí v orgánu státní moci.“

Caiova další teta a Alessandřina nevlastní sestra Rachele Mussolini je také členkou ultrapravicové strany Bratři Itálie a provozuje v angličtině komentované exkurze o životě Benita Mussolinoho.

Domů
Sdílet
Diskuse