Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2019 10:44
Čas čtení 0:00
Vl Mi

V německém McDonaldu si už můžeš koupit veganský burger. Přijde pochoutka i do Česka?

GASTRO
Uložit Uložené

Zjišťovali jsme, zda se veganský burger dostane do českých poboček McDonald's.

Od 29. dubna nabízí McDonald's ve svých pobočkách v Německu neobvyklou novinku. Je jím veganský burger, který sestává ze sóji a pšenice. Burger kromě veganské náhrady obsahuje salát, rajče, okurky a červenou cibuli.

Německo není první zemí, kde si můžeš veganskou pochoutku koupit. Začátkem roku 2018 jsme tě informovali, že McVegan burger si můžeš zakoupit třeba ve Finsku. Tento rok začal McDonald's prodávat veganskou variantu i v rámci Happy Mealu ve svých fastfoodech ve Velké Británii a „rodinka“ se pomalu, ale jistě rozrůstá.

Pochoutka, která se nenápadně šíří po Evropě, potěšila snad každého vegana. Byli jsme proto zvědaví, kdy by se veganský burger mohl objevit v Česku.

„V ČR ani SR vegetariánské ani veganské produkty zatím neplánujeme,“ vyjádřila se pro Refresher Zuzana Svobodová, ředitelka oddělení PR a komunikace pro Českou republiku a Slovensko společnosti McDonald's.

Jen tak brzy se tedy veganského burgeru v našich končinách nedočkáme. Situaci však budeme pozorně sledovat, a pokud se něco v budoucnu změní, určitě tě budeme informovat.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

רוצים גם!!!

Príspevok, ktorý zdieľa Vegan Friendly (@vegan_friendly),

Domů
Sdílet
Diskuse