Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. května 2019 15:33
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Nejprve býkovi utřel krev a slzy, pak ho zabil. Matador svým činem pobouřil veřejnost

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let
a chci zobrazit obsah
zpět na hlavní stránkuZpět

Finální akt zabití býka je označovaný za formu pocty. Ochránci zvířat s tím pochopitelně nesouhlasí.

Devětatřicetiletý známý matador Morante de la Puebla se zúčastnil býčích zápasů v Seville, kde zraněnému býkovi otřel kapesníkem krev a slzy a následně ho připravil o život. Šlo o projevení úcty zvířeti, nebo výsměšný čin před vraždou? Fanoušci španělských býčích zápasů konání matadora schvalují, ale ochránci zvířat jsou samozřejmě pobouřeni.

Silvia Barquero, vedoucí osobnost španělské politické strany Party Against Mistreatment of Animals (PACMA), má k věci jasný názor. „Pouze zlomyslná a perverzní mysl by byla schopná mučit zvíře, než mu krev nekape po nohách, a následně mu utírat obličej kapesníkem,“ řekla.

Španělské býčí zápasy rozdělují tamní obyvatelstvo mezi vyznavače tradičních kulturních hodnot, kteří kousky matadory považují za součást španělského kulturního dědictví, a oponenty označující býčí zápasy za kruté a hodné zrušení.

Zavraždění býka po zápase má být jakousi formou pocty zvířeti, ale v některých částech Španělska byl tento závěrečný čin porážky zvířete zakázán. V Seville se v něm ale pokračuje i nadále.

Domů
Sdílet
Diskuse