Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. května 2019 22:36
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

George R. R. Martin potvrdil, že se bude závěr jeho knih od Game of Thrones lišit

George R. R. Martin potvrdil, že se bude závěr jeho knih od Game of Thrones lišit
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Fanouškům knih nezbývá než počkat na to, kdy autor dokončí svoji práci.

Diváci, kteří vyjádřili svou nespokojenost nad závěrem Game of Thrones, vkládají velké naděje do knižní předlohy, která není stále dopsaná. Její autor se na svém blogu nedávno opět vyjádřil k tomu, zda bude knižní závěr identický s tím seriálovým.

„Jak to všechno skončí? Stejně jako seriál? Jinak? No... ano. A ne. A ano. A ne. A ano. A ne. A ano,“ snažil se nás George zmást svou odpovědí. Z ní si ale můžeme ve zkratce vyvodit, že některé události ze seriálového Game of Thrones budou v knihách opakovat, ale další budou podstatně odlišné.

George R. R. Martin potvrdil, že záver knižného Game of Thrones bude odlišný. Niektoré veci sa ale nezmenia
George R. R. Martin potvrdil, že záver knižného Game of Thrones bude odlišný. Niektoré veci sa ale nezmenia Zdroj: wikimedia

Čtenáři předlohy samozřejmě vědí, že mnohé z postav se do seriálové verze nikdy nedostaly, přičemž více hlavních hrdinů v knize nadále žije. Zmiňme například Stannise, který prohlásil, že pokud by v boji proti Boltonům padl, mají na trůn dosadit jeho dceru. Jsme tedy skutečně zvědaví, zda se v knižní verzi dostane do bodu šílenství, kdy nechá Shireen tak jako v seriálu upálit.

George potvrdil, že se dozvíme, jak se vyvine příběh Jeyne Poole, Lady Stoneheart, Penny a jejího prasete, Skahaza Shavepate, Arianna Martell, Sera Gerolda Dayna známého jako Darkstar, Victariona Greyjoy (bratr Eurona Greyjoye), Sera Garlana Tyrella či Aegona VI.

Domů
Sdílet
Diskuse