Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
25. května 2019 11:34
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Žena udržela plank 4 hodiny a 20 minut, čímž překonala dosavadní světový rekord

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dana Glowacka na svůj rekord trénovala dlouhé měsíce.

Kanadská fitnesska Dana Glowacka se stala novou držitelkou světového rekordu v nejdelším planku. Ačkoliv kdysi začínala stejně jako my v posilovně, kde jsme plank udrželi sotva minutu, žena svou vnitřní fyzickou sílu proměnila na neuvěřitelné 4 hodiny a 20 minut planku. Díky tomu překonala dosavadní ženský světový rekord, který byl 3 hodiny a 30 minut.

Dana Glowacka se zúčastnila eventu First International Plank Training Conference ve městě Naperville ve státě Illinois, kde se sešly stovky nadšenců planku. Nejenže diskutovali o tom, jak nejlépe zpevnit svalstvo natolik, aby byli schopni vydržet v planku desítky minut, ale všichni byli zvědaví právě na pokus Dany o překonání rekordu. Ten se vydařil a na šťastnou fitnessku se dokonce přišel podívat bratr, který po celou dobu stál u ní, a na event cestoval dlouhých 24 hodin.

Momentálním absolutním rekordmanem je Číňan Mao Weidong, který zvládl plank udržet 8 hodin a 1 minutu v roce 2016. Zřejmě bude trvat ještě dlouho, dokud se někdo svým časem přiblíží k tomuto rekordu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Dana Glowacka (@dbg_plankdoyoga),

Domů
Sdílet
Diskuse