Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2019 10:15
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Chorobní gratulanti, maminky používající plurál i facebookoví bakaláři. Těchto 8 druhů přátel na Facebooku irituje i tebe

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Určitě je znáš. Všichni přišli na Facebook, jen aby otravovali ostatním nástěnku.

Říká se, že Facebook je mrtvý. Je to sice do značné míry pravda, zároveň tam ještě zůstali ti, kteří si to nestihli uvědomit a stále se točí v klišé kolotoči iritujících příspěvků.

Samozřejmě, každý si na svém profilu může dělat to, co chce a odpuštěno mají naše mámy a babičky, mladý člověk měl už však dávno pochopit, jak fungují sociální sítě.

Na iritující skupinu příspěvků v dnešní době většinou narazíš jen tak, že tě překvapí spolužák ze střední nebo základní školy, kterému jsi potvrdil přátelství v roce 2009. Dobrou zprávou je, že Facebook už dávno vymyslel funkci skrývání příspěvků.

Doporučeno
Facebook dokonce sleduje i lidi, kteří nemají založený účet Facebook dokonce sleduje i lidi, kteří nemají založený účet 8. března 2019 9:56


Maminky používající plurál 

„Dnes máme rok a za rok budeme mít dva roky a mezitím budeme mít rok a půl. Kakáme. Papáme.“ Toto komentář pravděpodobně ani nepotřebuje a ty přesně víš, co máme na mysli. Mladé a moderní maminky na plný úvazek mají své děti tak rády, že jim dávají prostor v množném čísle, asi aby i děcka cítila, že si dávají status nebo aktuální popis k fotce.


Chorobní gratulanti

Ti, kteří ještě v dnešní době píší gratulace na nástěnku, když jim ráno o 9:30 vyběhne notifikace, že máš narozeniny, jsou samostatná kapitola. Spíše však máme na mysli lidi, kteří prostě ve statusu označí všechny Jany 24. června a popřejí jim požehnaný svátek. To je tedy velmi osobní přání, kterého si pak adresát určitě nesmírně váží, tím si můžeš být jistý.


Facebookový bakalář

Někdy máme pocit, že naši bývalí spolužáci absolvují státnice jen kvůli tomu, aby si mohli po opuštění třídy napsat status ve tvaru „Bc. Své jméno a příjmení.“ Ti sofistikovanější se ještě vyfotí s diplomem nebo bakalářskou prací, ať si můžeme být opravdu jisti, že titul skutečně mají.

Samozřejmě platí to i pro vyšší vysokoškolské tituly, ty dokonce i v dnešní době mají vizuální podoby jako fotografie jména napsaného na chodníku před internátem.

Doporučeno
Muž okradl Facebook a Google o 120 milionů dolarů. Posílal jim falešné faktury, které mu proplatili Muž okradl Facebook a Google o 120 milionů dolarů. Posílal jim falešné faktury, které mu proplatili 5. dubna 2019 16:10


Sdílí všechno

Soutěž o nový iPhone 5 v roce 2019 od stránky, která má 17 sledovatelů, staré skladby z YouTube, tipy na hubnutí od Bukovského i nové důkazy o tom, že Země je opravdu plochá. Těchto je naštěstí již velmi málo, ale svou aktivitou nás dokáží velmi rychle přimět, abychom využili funkci skrývání všech příspěvků. Tedy v případě, že si je z friendlistu nechceme odstranit natrvalo.

Politický nebo sportovní komentátor a odborník

Dnes už na své nástěnce vidíš i příspěvky, které tví přátelé komentují. V době voleb znají programy všech kandidátů a přesně vědí, kdo by se měl dostat do vlády či na post prezidenta, během MS v hokeji se zase cítí jako po 21 sezónách v NHL.

Moderní přesilové taktiky mají dávno zmáknuté a celé Česko čeká jen na to, až pod výsledek napíší, jak to mělo být. No a když se hraje finále Ligy Mistrů, vždy mají potřebu napsat status se jménem střelce gólu.

Doporučeno
Mark Zuckerberg v novém rozhovoru mluví o Čaputové i Kuciakovi Mark Zuckerberg v novém rozhovoru mluví o Čaputové i Kuciakovi 2. dubna 2019 1:39


Shání odvoz 

„Někdo směr Praha?“ Někteří zase potřebují poslat jen malou věc, ale kurýr je pravděpodobně příliš mainstream záležitost. Některé služby dokážou menší věci přepravit z jedné strany Česka na druhou i v rámci jednoho dne, i přesto se najdou tací, kteří to zkoušejí přes svůj status, na který nejčastěji i tak nikdo nereaguje.

Motivátor 

Většinou jde o toho jednoho bývalého kámoše, kterému se zalíbil koncept OVB. Alespoň jednou to už zkusil a pozval tě na kávu a „jen se tak popovídat“, v první řadě je však odhodlán nikdy to nevzdávat, pouze Bůh ho může soudit, cestu si buď najde, nebo si ji sám udělá a genialita je pro něj jen 1 %, zbytek jsou pot, disciplína a tvrdá dřina. To vše za doprovodu originálních fotek z míst, kam se dostanou jen úspěšní lidé. Například Karlův most nebo kavárna na Václaváku.

Promiňte, klikl jsem na spam

Bohužel, i v dnešní době ještě lidé posílají v chatu retězovky, neboť bez problémů kliknou na náhledový obrázek se zadkem nebo prsy, i když link končí .ru a je na první pohled jasné, že to asi dobré porno nebude. Potom posílají divné automatické zprávy a omlouvají se, že nechtěli. Nuže, možná alespoň po letech s tímto nešťastným kámošem navážeš kontakt netradičním icebreakerem.

Domů
Sdílet
Diskuse