Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. června 2019 8:31
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Svitavští policisté řešili případ poškozeného auta. Nápis „VOLE“ vyryl 82letý senior

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

V Litomyšli se na jednom z vozidel místních obyvatel objevil vyškrabaný nápis „VOLE“.

Vandal někdy může být i člověk, do kterého byste to třeba nikdy neřekli. Na konci letošního května evidovali svitavští policisté poškození auta. Na dveře, pod kliku Škody Superb, někdo vyryl nápis VOLE. Pachatelem nebyli zlomyslní výrostci nebo opilci. Byl jím zlomyslný stařík.

„Policisté prověřováním zjistili, že poškození měl způsobit dvaaosmdesátiletý muž, který měl klíčem od vozidla úmyslně vyrýt pod klikou dveří nápis ‚vole‘ o velikosti 20 krát sedm centimetrů,“ uvedla k případu mluvčí policie Lenka Vilímková

Svitavští policisté řešili případ poškozeného auta. Nápis VOLE vyryl 82letý senior
Svitavští policisté řešili případ poškozeného auta. Nápis VOLE vyryl 82letý senior Zdroj: Policie ČR

Vzhledem k tomu, že škodu vyšetřovatelé odhadli na 7,5 tisíce korun, vandalskému staříkovi hrozí rok pobytu za mřížemi. Motiv není jasný. Případ prý bude projednáván ve zkráceném řízení.

Policie dodala, že ať už vede pachatele k takovým vandalským výpadům cokoli, své zkraty by neměli řešit podobným způsobem. V žádném věku. 

Domů
Sdílet
Diskuse