Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2019 8:53
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Muže odsoudili za držení marihuany den předtím, než ji stát zlegalizoval

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Kvůli tomu, že obžalovaný bojuje s rakovinou, dostal nejnižší možný trest.

Sedmatřicetiletý Američan Thomas J. Franzen ze státu Illinois byl odsouzen za držení více než 5 kilogramů marihuany, za což mohl ve vězení strávit až 15 let. Soud Franzena podle CNN uznal vinným a určil mu nejnižší možný trest, a tedy 4 roky odnětí svobody.

Obžalovaného právník David Camic totiž před soudem poznamenal, že jeho klient bojuje s rakovinou varlat. Na tento fakt se rozhodl soud při rozhodování přihlížet.

Po prohlídce jeho domu našla policie více než 19 kilogramů čokolády naplněné THC (čímž se dopustil zločinu držení marihuany nad 5 kilogramů), dalších 100 gramů marihuany a také kokain.

Podle všeho má být Thomas J. Franzen drogovým dealerem, a proto může být rád, že ho soud poslal do vězení pouze na 4 roky, ze kterých si při dobrém chování odsedí pouze 2. Zajímavostí je však zejména skutečnost, že Franzena odsoudili jeden den předtím, než poslanci státu Illinois odhlasovali legalizaci rekreačního užívání marihuany.

Franzen bude mít tedy ve vězení dostatek času na rozmyšlenou, zda s novou legislativou raději nepřejde na legální byznys, který například od minulého roku funguje v Kanadě. V ní se po zakoupení úřední licence z mnoha dealerů marihuany nakonec stali oficiální obchodníci s dlouholetou praxí z ilegálního prodeje.

Doporučeno
Kanada dnes legalizovala rekreační užívání marihuany Kanada dnes legalizovala rekreační užívání marihuany 17. října 2018 9:37
Domů
Sdílet
Diskuse