Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. června 2019 14:14
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Taylor Swift se v novém klipu rázně postavila za LGBTI komunitu. Na pomoc si zavolala mnoho celebrit

HUDBA
Uložit Uložené

V klipu nemohla chybět ani Ellen DeGeneres.

Taylor Swift kdysi veřejně neprezentovala své politické názory, ale za poslední dva roky se situace skrz vývoj na americké politické scéně změnila. Nejnověji svou novou tvář představila ve videoklipu ke skladbě You Need to Calm Down. Taylor si do videa pozvala množství známých tváří, aby společnými silami propagovaly základní myšlenky porozumění a rovnosti.

Swift na konci skladby žádá, aby fanoušci zašli na Change.org a podepsali petici o podpoře legislativního návrhu Equality Act. Pokud ho americký senát schválí, nová legislativa bude zakazovat jakoukoli diskriminaci na základě sexuální orientace a rodu. „Ukažme naši hrdost žádostí o to, aby na národní úrovni naše zákony skutečně zacházely s každým občanem stejně,“ zní motto, které diváci najdou na konci videa.

Ve videoklipu se přitom kromě mnoha divokých outfitů samotné Taylor Swift objevily tváře, které znáš z televizních obrazovek a patří do LGBTI komunity. Zahrát si přišli Ellen DeGeneres, RuPaul, Adam Lambert, Billy Porter či Jesse Tyler Ferguson. Video dokonce zachycuje i smutný obraz části dnešní společnosti, která investuje svůj čas do protestování a pochodování s anti-LGBTI plakáty a nápisy.

Domů
Sdílet
Diskuse