Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. června 2019 14:23
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Tony Stark je podle Toma Hollanda novým strýčkem Benem. Nahradí jeho roli mentora Mysterio?

Tony Stark je podle Toma Hollanda novým strýčkem Benem. Nahradí jeho roli mentora Mysterio?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY TOM HOLLAND
Uložit Uložené

Představitel Spideyho v nedávném rozhovoru uznal podobnost mezi strýčkem Benem a Tonym Starkem.

Když Marvel Studios ve spolupráci se Sony představily nového Spider-Mana v podání Toma Hollanda, vynechaly pokousání pavoukem i ztrátu strýčka Bena. Navíc už v Spideyho první sólovce jsme mohli vidět rozvíjející se dynamiku mezi pavoučím mužem a Tonym Starkem (Robert Downey Jr.), který se postupně stával Peterovým mentorem i jakýmsi otcovským vzorem.

Pouto mezi nimi bylo opravdu silné, což jen dokazovala Tonyho snaha udělat vše pro to, aby se v Avengers: Endgame Peter opět mohl vrátit mezi živé. I za cenu vlastní smrti. Už ukázky pro Spider-Man: Far From Home nám daly jasně najevo, že svět bez Iron Mana nebude takový jako dříve, přičemž Peter bude jeho ztrátu snášet jen velmi těžko.

Je proto poměrně jednoduché vidět paralelu mezi smrtí Tonyho a strýčka Bena, jejichž odchod z tohoto světa významně poznamenal hlavního hrdiny. A podobnosti si všiml i sám Holland. Ten se v nedávném rozhovoru v krátkosti rozpovídal ohledně ztráty Tonyho i o postavě, která by ho mohla alespoň částečně nahradit: 

Doporučeno
Tyhle tváře by ti měly být povědomé. Jde o ségry a bráchy známých celebrit, poznáš kterých? Tyhle tváře by ti měly být povědomé. Jde o ségry a bráchy známých celebrit, poznáš kterých? 20. února 2024 15:00

„Myslím, že Tony na sebe vzal jakousi roli Peterova otce, přičemž jeho ztráta je pro Parkera logicky obrovskou ranou. A to je hezké na Mysteriovi, který tuto díru trochu zaplnil a dokáže být pro Petera nejen mentorem, ale i bratrem.“

Jak to se vztahem Mysteria a Spideyho nakonec dopadne, to se dozvíme již zanedlouho v kinech. A přestože bychom mohli Tonyho označit za jakéhosi strýčka Bena ve světě MCU, je jasné, že se Peter stal hrdinou zejména díky němu. Byl mu mentorem, parťákem a pokud se Feige a spol. rozhodnou nahradit ho, nebudou to mít vůbec jednoduché.

Za režií snímku Spider-Man: Far From Home stojí Jon Watts (Spider-Man: Homecoming) a kromě Hollanda či Jakea Gyllenhaala si v něm zahrají i on Favreau, Samuel L. JacksonZendayaJacob BatalonTony RevoloriMartin StarrNuman AcarJ. B. SmooveOli HillRemy HiiMarisa Tomei nebo Cobie Smulders. Premiéra je u nás naplánována na 4. července 2019. Pro více informací klikej sem.

Domů
Sdílet
Diskuse