Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. června 2019 9:32
Čas čtení 2:03
Oskar Almássy

Ďáblův advokát je strhujícím thrillerem s nezapomenutelným hereckým koncertem Al Pacina v roli Lucifera

Ďáblův advokát je strhujícím thrillerem s nezapomenutelným hereckým koncertem Al Pacina v roli Lucifera
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nevíš, na co by ses podíval? Pak by ti mohly pomoci naše pravidelné tipy.

Máme tu opět sobotu, což znamená, že dorazilo další vydání naší rubriky Tipy na filmy. V ní ti už klasicky nabídneme trojici skvělých projektů, kterým bys určitě měl dát šanci.

Oskar Almássy – Ďáblův advokát (The Devil's Advocate, 1997, režie: Taylor Hackford)

Satanistický horor, nadpřirozený thriller nebo soudní drama? V případě strhujícího Ďáblova advokáta můžeme mluvit o všem z jmenovaného. Snímek vypráví o mladém právníkovi (Keanu Reeves), který je pro vítězství v soudní síni schopen udělat cokoliv. Dokonce i obhajovat lidi, o kterých ví, že jsou vinni.

I díky tomu si ho všimne samotný Lucifer (Al Pacino) a nabídne mu práci ve své prestižní firmě. Má s ním však mnohem větší plány, než by se mohlo zdát.

Snímku dominují zejména výborně napsané dialogy, podmanivá výprava a skvělí herci. A to v první řadě Al Pacino a jeho mistrovský herecký koncert, díky kterému je právem považován za jednoho z nejlepších filmových Luciferů. Parádní devadesátková záležitost! 8,5/10

Dušan Šutarík – Everybody Wants Some!! (2016, režie: Richard Linklater)

Před časem jsem ti na tomto místě doporučil výbornou coming-of-age komedii Dazed and Confused od Richarda Linklatera. Dá se říci, že Everybody Wants Some!! je jakýmsi jejím duchovním pokračováním.

Tentokrát je v centru dění skupina baseballových hráčů, kteří si užívají poslední dny léta před nástupem na vysokou školu. Ve zkratce se dá říci, že Linklater pokračuje v poetice Dazed and Confused. Opět nejde primárně o příběh, ale o atmosféru pohody, kamarádství a romantických eskapád hlavních hrdinů (zejména tedy prvňáka Jakea v podání Blakea Jennera).

Skvělému dojmu pomáhají také sympatické postavy a schopni herci (kromě Jennera například i Tyler Hoechlin či Zoey Deutch). Pokud máš rád nezávislé coming-of-age komedie, rozhodně bys měl dát snímku šanci. 9/10

Šimon Kucka – Po zavírací době (After Hours, 1985, režie: Martin Scorsese)

Velmi netradiční snímek od Martina Scorseseho nese název Po zavírací době a zavede tě, jak jinak, do New Yorku. Blíže se poznáváme s hlavním hrdinou jménem Paul Hackett (Griffin Dunne), bezvýznamným úředníkem s nezajímavým životem. Vše se ale rázem změní, když se po úředních hodinách vydá do restaurace, kde potkává Marcy (Rosanna Arquette).

Dá se s ní do řeči a ona ho pozve k sobě do bytu. To, co ale bude následovat poté, Paul nečekal ani v těch nejdivočejších snech. Pokud bych před zhlédnutím filmu nezjistil, že za ním stojí Martin Scorsese, automaticky bych ho přiřadil k tvorbě Davida Lynche, mistra v mysteriózních a surreálný výtvorech.

Zběsilá jízda z pera Josepha Miniona ti nedá celou hodinu a půl vydechnout a ty se můžeš akorát tak usadit a vychutnávat si, co vidíš a slyšíš (za skvělým soundtrackem stojí Howard Shore). Můžeš mi věřit, že ať se jakkoli snažíš uhodnout, co přijde v následující scéně, nepodaří se ti to. V závěru vše do sebe hladce zapadá a mně nezbývá, než Scorsesemu zatleskat a ocenit filmařské kvality rodáka z Little Italy, který očividně umí točit i něco jiného​než jen gangsterky. 8/10



Mohlo by tě zajímat:
10 nejlepších filmů podle skutečných událostí
–  V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na různé kriminálni a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
10 nejlepších filmů a komedií Adama Sandlera
Domů
Sdílet
Diskuse