Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
16. března 2022 12:30
Čas čtení 4:46
Dominik Vetrák

10 nejlepších filmů a komedií Adama Sandlera

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Které filmy s Adamem Sandlerem se vyplatí vidět?

Adam Sandler natočil spoustu slabých a v některých případech i více trapných než vtipných komedií, ale na kontě má i několik takových, u kterých se můžeme zasmát všichni. Navíc už několikrát dokázal, že dokáže zahrát i seriózní role v dramatických filmech.

V Refresheru máme Sandlera rádi pro jeho charakter a talent, i když jeho béčkovým komediím se vyhýbáme. V tomto článku najdeš jeho nejlepší komedie, ale také seriózní filmy. Pokud chceš podobné seznamy nejlepších filmů oblíbených herců číst na Refresheru i nadále, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+.

Doporučeno
Bruce Willis skončil s herectvím. Toto je jeho 10 nejlepších filmů, které musí vidět každý fanoušek Bruce Willis skončil s herectvím. Toto je jeho 10 nejlepších filmů, které musí vidět každý fanoušek 31. března 2022 17:30

Komedie

1. Big Daddy/Velký táta (režie: Dennis Dugan, 1999)

Kde si film můžeš pustit: Google Play filmy za pár korun

Délka filmu: 1 ha 30 min

Začneme pěti komediemi, o kterých si myslíme, že jsou na poměry jeho filmografie nadstandardní. Jak už to se Sandlerovými komediemi bývá, i Big Daddy má v sobě kontroverzní a problematickou část, ale od toho se musíš odosobnit a vychutnat si jeho komediální kreace.

Ty ve snímku Big Daddy předvádí jako 30letý právník, který moc nedospěl. Aby ženám dokázal, jak je seriózní, předstírá, že si adoptoval syna, který je ve skutečnosti synem jeho spolubydlícího. Sandler má jako falešný táta dost netradiční způsob výchovy, u kterého se pobavíš.

2. Happy Gilmore/Rivalové (režie: Dennis Dugan, 1996)

Kde si film můžeš pustit: Youtube za 100 Kč

Délka filmu: 1 ha 30 min

Další povedená komedie, která vzešla ze spolupráce režiséra Dennise Dugana a herce Adama Sandlera. Sandler zde hraje drzého hokejového hráče, jemuž však hokej nejde. Čirou náhodou zjistí, že má talent na golf.

Začne ho hrát na profesionální úrovni a vyhrává spoustu peněz, které potřebuje pro svou babičku. Ta dlouhá léta neplatila daně a hrozí, že jí banka vezme dům. Že hokej a golf nejdou dohromady, tě přesvědčí trailer níže.

3. Billy Madison (režie: Tamra Davis, 1995)

Kde si film můžeš pustit: Google Play filmy nebo Youtube za 100 Kč

Délka filmu: 1 ha 29 min

Billymu Madisonovi je 27 let, ale chová se jako dítě. Jeho otec mu proto nechce zanechat svoji firmu. Billy se naštve a vsadí se s ním, že pokud znovu dokáže projít školou od prvního ročníku až k maturitě v expresně rychlém čase, stane se šéfem firmy. Jako dospělák tedy tráví několik měsíců s 6 až 10letými dětmi, což nabízí dokonalý prostor pro spoustu humorných scén.

Zcela legendární je scéna, ve které trefuje malé děti míčem ve stylu vybíjené. Sandler se zeptal dětí a rodičů, zda souhlasí s tím, aby po nich míče házel i ve skutečnosti, a pořádně si to „užil“ až natolik, že děti od bolesti plakaly. Tvrdil, že ubližování otravným dětem je zábavné.

4. The Wedding Singer (režie: Frank Coraci, 1998)

Kde si film můžeš pustit: Google Play filmy nebo Youtube za 71 Kč

Délka filmu: 1 ha 35 min

Adam Sandler a Drew Barrymore zde hrají zamilovaný pár, který se pozná na svatbě. Ona tam dělá servírku, on zpěváka. Jejich láska má však velký problém. Oba jsou zasnoubení s jinými lidmi a musí se rozhodnout, co v životě dál. Komedie má kromě spousty humorných scén i několik seriózních okamžiků, které skvěle doplňují humor.

5. Zohan (režie: Dennis Dugan, 2013)

Kde si film můžeš pustit: Google Play filmy nebo Youtube za 230 Kč

Délka filmu: 1 ha 53 min

Zohan je dost problematický, protože necitlivě paroduje vztahy Palestiny a Izraele.

Jinak je to však bláznivý snímek, ve kterém hraje Sandler špičkového izraelského bojovníka proti teroristům. Předstírá však smrt, aby se mohl vydat do USA a splnit si sen stát se kadeřníkem.

Serióznější, kvalitnější či dramatičtější filmy

6. Reign Over Me/Volání o pomoc (režie: Mike Binder, 2007)

Kde si film můžeš pustit: Google Play filmy nebo Apple iTunes za 230 Kč

Délka filmu: 2 ha 4 min

Adam Sandler (Charlie) a jeho herecký kolega Don Cheadle (Alan) zde hrají staré kamarády, kteří se dávno odcizili. Alan jednoho dne potká Charlieho, ale ten se tváří, že ho nezná.

Ukáže se, že Charlie při teroristických útocích z 11. září 2001 přišel o celou rodinu a zcela se izoloval. Alan to s ním nevzdává a snaží se k němu najít cestu, což vede k milým a úsměvným, ale také smutným situacím. Reign Over Me je skvělé emotivní drama.

7. The Meyerowitz Stories (režie: Noah Baumbach, 2017)

Kde si film můžeš pustit: Netflix

Délka filmu: 1 ha 52 min

Děj vypráví o třech nevlastních sourozencích (Elizabeth Marvel, Ben Stiller, Adam Sandler), kteří se často nesetkávají. Nyní se však musí společně postarat o svého tvrdohlavého otce. Emocionální momenty ve filmu odkrývají bolestivou pravdu o členech rodiny.

8. Uncut Gems (režie: bratři Safdieovi, 2019)

Kde si film můžeš pustit: Netflix

Délka filmu: 2 ha 15 min

Drama Uncut Gems je podle nás jednoznačně Sandlerův nejlepší film. Určitě nesedne každému, neboť je nesmírně ukřičené a má šílené tempo. Takové už jsou filmy od režisérů bratrů Safdieových, kteří předtím natočili krimi Good Time s hercem Robertem Pattinsonem. Sandler hraje v Uncut Gems majitele klenotnictví s dluhy a se sklony k hazardu.

Ve filmu řeší problémové klienty, milenku, dluhy a vše se to děje v neuvěřitelně intenzivním tempu. Postavy neustále mluví, křičí a vytvářejí velké napětí a dusnou atmosféru, která nemusí sednout každému. Technicky, herecky a z hlediska režie je to ovšem mistrovské dílo.

9. Punch-Drunk-Love/Opilí láskou (režie: Paul Thomas Anderson, 2002)

Kde si film můžeš pustit: HBO Max

Délka filmu: 1 ha 30 min

Adam Sandler hraje v tomto romantickém dramatu obchodníka, který trpí záchvaty vzteku. Nemá téměř žádné sebevědomí, za což „vděčí“ svým sedmi sestrám, které se mu celý život vysmívaly. Život mu změní náhodné setkání se sympatickou Lenou (Emma Watson), z čehož vznikne romantická zápletka.

10. Funny People (režie: Judd Apatow, 2009)

Kde si film můžeš pustit: Amazon Prime Video

Délka filmu: 2 ha 26 min

Adam Sandler zde hraje úspěšného komika George, který zjišťuje, že trpí nevyléčitelnou chorobou a zbývá mu jen rok života. Tehdy potká talentovaného, ​​ale neznámého komika Iru (Seth Rogen), kterému nabídne místo asistenta a předskokana ve své show.

Rychle se spřátelí a George zjišťuje, že nemoc je na ústupu a on by mohl žít. Začíná přehodnocovat svůj život a rozhodne se získat zpět svou bývalou přítelkyni, která se však už provdala a má i děti. Film má skvělé dialogy a herce, ale je příliš dlouhý.

Bonus: Murder Mystery (režie: Kyle Newacheck, 2019)

Kde si film můžeš pustit: Netflix

Délka filmu: 1 ha 37 min

Murder Mystery je jeden z největších hitů streamovací služby Netflix. Adam Sandler hraje newyorského policistu, který po nekonečném slibování vezme svoji manželku (Jennifer Aniston) na výlet po Evropě.

Dvojice však ani nestihne vystoupit z letadla a už obdrží pozvánku na soukromou rodinnou večeři od postaršího miliardáře jménem Malcolm Quince, konající se na ohromné ​​jachtě. Když je však Quince zavražděný, policista a jeho žena se stávají hlavními podezřelými.

Murder Mystery je nenáročná oddechovka, kterou si můžeš pustit během pohodového večera. Hrají v ní sympatičtí herci a občas se i pobavíš. Zrovna od ní nečekej moc promyšlený příběh a mnoho logiky. Jedná se o typickou „sandlerovku“.

Pokud se ti zalíbí chemie mezi Sandlerem a Aniston, určitě si pusť i jejich předchozí komedii Zkus mě rozesmát. V ní postavy Sandlera a Aniston předstírají manželství, aby vyšel jistý podvod, ale neplánovaně se do sebe zamilují.

Domů
Sdílet
Diskuse