Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. července 2019 14:03
Čas čtení 1:52
Oskar Almássy

Spy Game s Robertem Redfordem a Bradem Pittem je skvělý špionážní thriller, jakých už dnes mnoho nenajdeš

Spy Game s Robertem Redfordem a Bradem Pittem je skvělý špionážní thriller, jakých už dnes mnoho nenajdeš
Zdroj: Twentieth Century Fox Film Corporation
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

I tento víkend pro tebe máme několik skvělých tipů.

Vítej u další části naší pravidelné sobotní rubriky Tipy na filmy. V ní ti opět doporučíme trojici projektů, kterým bys podle nás určitě měl dát šanci.

Oskar Almássy – Spy Game (2001, režie: Tony Scott)

Filmografii bratrů Scottů miluji, což se dá velmi snadno vydedukovat i z mých pravidelných tipů. Dnes jsem se však rozhodl dát Ridleymu pauzu a doporučit ti jednu pecku z Tonyho tvorby. Tou je vynikající špionážní thriller Spy Game.

Ten se soustředí na CIA veterána Nathana Muira (Robert Redford) během jeho posledního dne ve službě. Vše ale změní telefonát, ve kterém se dozvídá, že je jeho bývalý chráněnec Tom Bishop (Brad Pitt) držen v čínském vězení. A jelikož se od něho agentura distancuje, je pouze na Nathanovi, aby využil všechny své schopnosti a vysekal Toma z problémů.

Stopáž snímku sice přesáhne celé dvě hodiny a příliš mnoho akce v ní nenajdeš, ani na moment však nenudí. Díky výbornému scénáři, hudbě, zkušené režii i parádní chemii mezi Redfordem a Pittem totiž dokáže navodit perfektní atmosféru, která Spy Game povyšuje vysoko nad mnoho jiných žánrovek. 9,5/10

Dušan Šutarík – Mexická jízda (Y tu mamá también, 2001, režie: Alfonso Cuarón)

Máme tu léto, a to přímo volá po nějakém dobrém road-movie. V Mexické jízdě, která vystřelila Alfonse Cuaróna mezi režisérské hvězdy, sledujeme příběh dvou 17letých kamarádů Julia (Gael García Bernal) a Tenocha (Diego Luna), se kterými pořádně hází puberta. Po náhodném setkání s atraktivní 29letou Luisou (Maribel Verdú) se všichni tři vydávají na nespoutanou jízdu Mexikem, která je navždy změní.

Cuarónův snímek je realistickým coming-of-age dramatem, který se otevřeně dívá na problémy mladých, včetně otevřené sexuality. Nejde však o žádnou levnou kontroverzi. Mexická jízda je totiž velmi upřímná, pravdivá, silná a emotivní pecka, která vás zasáhne přímo do srdce. A to se cení. Trojlístek Bernal-Luna-Verdú je absolutně špičkový. 10/10

Dominik Vetrák – Aggretsuko (Aggressive Retsuko, 2018, režie: Rareko)

Chválenému anime od Netflix jsem se úspěšně vyhýbal, ale jedné noci, když jsem se dodíval na Útok titánů a měl chuť ještě na něco dalšího, jsem dal šanci první epizodě. A pak i té druhé, třetí... Seriál je nesmírně chytlavý. Má skvělý koncept, krátké, 15minutové epizody a sympatické postavy.

Děj se točí kolem Retsuko, kancelářské krysy – účetní, které šéfové dělají ze života peklo. Seriál vtipně zachycuje reálné situace ze života a z podobných prací, kdy přetavuje uvěřitelné situace do přestřelených narativů.

Na Retsuko je vyvíjen tlak snad z každé strany, není v životě vůbec šťastná a kdyby neměla svůj karaoke angry rap, asi by to s nervy nevydržela. Po setkání s kamarádkou ze střední se však konečně rozhodne něco ve svém životě změnit.



Mohlo by tě zajímat:
10 nejlepších filmů podle skutečných událostí
–  V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na různé kriminálni a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
10 nejlepších filmů a komedií Adama Sandlera
Domů
Sdílet
Diskuse