Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2019 7:11
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Nicki Minaj zrušila další koncert

HUDBA
Uložit Uložené

Kontroverzní vystoupení v Saúdské Arábii se nakonec konat přece jen nebude.

Před několika dny spatřila světlo světa informace o tom, že by Nicki Minaj měla vystupovat v Saúdské Arábii na Jeddah World Fest. V tomto království stále vládne velmi přísný režim, a tak bylo pro veřejnost pochopitelně velmi překvapivé, že organizátoři pozvali raperku, která svou show zakládá na vyzývavých outfitech a vulgárních textech.

Zástupci festivalu reagovali logicky, údajně chtějí bourat stereotypy spojené s královstvím a široká veřejnost včetně turistů má takto vidět novou tvář Saúdské Arábie, která akceptuje všechny bez rozdílů.

Nyní se z BBC dozvídáme, že Nicki Minaj ani její tým toho původně o Saúdské Arábii hodně nevěděli a vše jim pomalu došlo až z překvapených reakcí fanoušků. V oficiálním vyjádření píše o tom, že po zvážení se rozhodla na festivalu v království nevystoupit a důvodem je její jasný postoj k právům žen, LGBTQ komunitě a svobodě slova.

„After careful reflection I have decided to no longer move forward with my scheduled concert at Jeddah World Fest. While I want nothing more than to bring my show to fans in Saudi Arabia, after better educating myself on the issues, I believe it is important for me to make clear my support for the rights of women, the LGBTQ community and freedom of expression.“
Domů
Sdílet
Diskuse