Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. července 2019 15:37
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Režiséra Čarodějnice označili za satanistu. Nechtěli ho pustit do Polska

Režiséra Čarodějnice označili za satanistu. Nechtěli ho pustit do Polska
Zdroj: A24
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Robert Eggers čelil menším problémům.

Nadšenci hororového žánru si jistě vzpomenou na snímek Čarodějnice z roku 2015. Některé diváky výjimečně nadchla (jako nás – recenze zde), jiné poměrně zklamala. V každém případě vyvolala poměrně velký ohlas a její režisér si tímto celovečerním debutem udělal jméno. Studio A24 stojící za filmem však udělalo jednu menší chybu, kvůli které dostali režiséra Roberta Eggerse do problémů.

K propagaci Čarodějnice se totiž dali do spolupráce se satanisty. „A24 cítili, že potřebují marketing něčím ozvláštnit, a tak chtěli souhlasnou podporu Satanistického chrámu,“ řekl pro podcast Deep Cuts režisér Eggers. Už tehdy však očekával, že je podobné spojení může dostat do problémů. Neměl sice nic proti agendě satanistů či křesťanů, ale prohlásil: „Lidé si budou myslet, že jsem zk*rvený satanista.“ A měl pravdu.

Doporučeno
Předseda Satanovy komunity: Ježíš byl satanista, podporujeme práva homosexuálů Předseda Satanovy komunity: Ježíš byl satanista, podporujeme práva homosexuálů 16. června 2019 18:15

Později se Eggers vydal do Polska, aby si vyhlédl filmové lokace pro jeho nový film. Narazil však na problém. „Nechceme, aby Robert Eggers jezdil do Polska, protože je satanista,“ měla podle jeho slov prohlásit žena z místního filmového oddělení. Než se konečně dostal na prohlídku území, uběhl týden, během něhož režisér musel objasňovat, že nemá se satanisty opravdu nic společného.

Eggers nám nejblíže uvede snímek The Lighthouse, kde uvidíme herce jako Robert Pattinson či Willem Dafoe. Hororové drama se aktuálně na Rotten Tomatoes drží na ratingu 9,13/10. Více informací o jeho očekávané novince najdeš v tomto vlákně.

Domů
Sdílet
Diskuse