Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2019 12:22
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Nájezd na Area 51 byl jen vtip, tvrdí muž, který odstartoval virální událost

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Celá situace se mu mírně vymkla z rukou.

Muž jménem Matty Roberts se přiznal, že stojí za facebookovou událostí s názvem Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us, ke které se do dnešního dne přihlásilo 1,7 milionu uživatelů tvrzením, že se akce zúčastní, přičemž dalšího 1, 3 milionu lidí označilo, že mají o událost zájem.

Zakladatel akce se podle Fox News pro KLAS-TV vyjádřil, že od začátku myslel celou věc jako obyčejný žert a vůbec netušil, kam se nájezd na základnu Area 51 posune. „Událost jsem vytvořil kolem 27. června a byl to svébytný vtip. Nejbližší 3 dny se nic nedělo, k události se přidalo asi 40 lidí, a pak se to rozjelo. Je to velmi divoké,“ řekl Roberts v naději, že mu nyní kvůli tomu nebude na dveře klepat FBI.

Mluvčí amerických vzdušných sil Laura McAndrews ve svém vyjádření přemlouvala lidi, aby se k podobnému činu neodhodlali. Civilisté totiž v tréninkové oblasti armády nemají co dělat. Pokud bychom měli brát tuto akci vážně, její cíl spočívá v proniknutí obrovského množství lidí do oblasti Area 51, kde by se podle konspiračních teorií měli nacházet mimozemšťané.

Domů
Sdílet
Diskuse