Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2019 11:14
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

5 koncertů, které na Szigetu 2019 určitě nesmíš zmeškat

HUDBA
Uložit Uložené

Na své si přijdeš v případě, že jsi v první řadě fanouškem kvalitní hudby a neřešíš žánrové rozdíly.

Už od 7. srpna se v Maďarsku bude konat další ročník jednoho z největších festivalů na světě. Na Ostrově svobody v Budapešti se během celého týdne vystřídá více než 100 tisíc návštěvníků a desítky atraktivních interpretů z celého světa. 

Organizátoři Szigetu už odhalili celý hvězdy line-up, který máš možnost zkontrolovat na oficiální stránce, my jsme se však rozhodli vybrat 5 koncertů, nad kterými se vyplatí přemýšlet v případě, že jsi v první řadě fanouškem kvalitní hudby a neřešíš žánrové rozdíly.

Post Malone

Posty má za sebou úspěšné období se stále nejaktuálnějším projektem Beerbongs & Bentleys, kde dokázal, že nemá v plánu se žánrově vyhraňovat a na skladbách chce zpívat a rapovat, klidně do kytary i elektronického beatu.

Jeho shows jsou plné energie už jen proto, že klidně i 50 tisíc lidí pod pódiem zná všechny jeho texty zpaměti. Kromě skladeb z nejnovějšího projektu zazní i novější single a notoricky známé hity, kterými se proslavil před vydáním Stoney v roce 2016. To vše už v neděli 11. srpna na hlavním pódiu ve 21:30.


6LACK

Zpěvák výrazně ovlivněn domovskou Atlantou se v září 2018 konečně odhodlal a fanouškům doručil další projekt, přičemž už z coveru se dozvídáme, co v poslední době dělal. Talent však rozvíjí nadále a ze SoundCloud rapera je dávno hvězda světových rozměrů. 

Živě zní přesně tak, jako na streamovacích službách, takže se dočkáš velmi kvalitního hudebního přednesu se vším, co k tomu patří. Kde jinde než na hlavním pódiu, v pátek v 17:45.


Mura Masa

Každý účastník Pohody 2019 potvrdí, že aktuální vítěz Grammy, producent a multiinstrumentalista Mura Masa předvedl na pódiu to, co se podaří málokomu. Vystoupení mělo stejně intenzivní kadenci od začátku do konce, což očekáváme i v sobotu 10. srpna na hlavním pódiu v 17:45. 

Samozřejmě, zazní i zatím nejpopulárnější věc Lovesick. Nebýt problémů ve Švédsku, v úvahu by připadala i možnost, že se na pódiu objeví ASAP Rocky. Minimalistický přístup k britskému trapu v kombinaci s elektronickými produkcemi doplněnými o organické zvuky a klasické samply.


James Blake

Na první pohled nenápadný Angličan už měl možnost pracovat po boku největších hvězd mnoha žánrů, pravděpodobně nejvíce ho však ovlivnil rap. Blízká je mu ale také elektronika, důvěrně se zná s RnB a jeho novější věci jsou alespoň trochu ovlivněny i novým zvukem soulu. 

V roce 2019 vydal nový plnohodnotný projekt Assume Form, který je sice spíše pomalejší, těšil se však zájmu kritiků a bez jakýchkoliv pochyb stojí jeho vstoupení na MasterCard stage ve 23:45 za pozornost.


Masego

Ještě před vystoupením Post Malona se jdi v 18:30 zahřát na Mastercard stage, kde předvede Masego svůj vlastní žánr TrapHouseJazz, který sám definoval. Netradiční spojení v podání mladíka z Jamajky se nese i jeho debutovou studiovkou Lady Lady z loňského roku.

Domů
Sdílet
Diskuse