Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. července 2019 20:32
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Google zveřejnil šest závažných bezpečnostních problémů v iPhonech

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Speciální tým z Googlu, který má na starosti bezpečnost, poukázal na problémy v iMessage.

Speciální tým testerů aplikací v Googlu, který má na starosti zajistit spolehlivou bezpečnost jejich výrobků, našel pět velkých chyb (později i šestou) v aplikaci iMessage od Applu, která je v iPhonech předinstalována. Všechny souvisejí s bezpečností a hackeři je mohou využít k napadení iPhonů.

Jeden z pěti případů je natolik vážný, jak lidé z Google Zero (zmíněný tým testerů) podle BBC uvedli, že by iPhone zachránilo jen kompletní vymazání dat. Další nedostatek zase mohli hackeři využít ke kopírování dat z iPhonu pro jejich vlastní potřeby, přičemž by uživatel ani netušil, že se něco děje. Apple už na zmiňované chyby vydal aktualizace, které je opravily.

Google zverejnilo šesť závažných bezpečnostných problémov v aplikácii od Apple
Google zverejnilo šesť závažných bezpečnostných problémov v aplikácii od Apple Zdroj: unsplash

Experti z Google Zero však později dodali, že Applu dali vědět nejen o pěti chybách v softwaru, ale vyrozuměli jej i o šesté, která zatím opravena nebyla. Prostřednictvím ní mohou hackeři ovládat právě otevřené aplikace a zadávat jim různé příkazy.

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00

Ohledně šesté chyby se Apple zatím nevyjádřil, ale společnost dodává, že ve verzi iOS 12.4. je prvních pět chyb opravených a operační systém by si měl každý uživatel co nejrychleji aktualizovat

Domů
Sdílet
Diskuse